Топ-10 християнських фільмів про людей, які рятували від смерті, допомагали нужденним, мужньо виходили зі складних ситуацій
23.03.2020
Пропонуємо топ-10 християнських фільмів, заснованих на реальних подіях. Головні герої цих фільмів рятували від смерті, допомагали нужденним, виходили зі складних ситуацій. Своїм прикладом вони безумовно впливали на суспільство і в цьому їм допомагав Господь.

1. Чудеса з небес

У родині Крісті і Кевіна Бім до недавнього часу все було чудово. Великий будинок і три чарівні дочки, їм здавалося, що життя схоже на казку, але одного разу все різко змінилося. Їх середній дочці Анні поставили страшний діагноз. Невиліковна хвороба стрімко вбивала дівчинку, постійні прийоми ліків, операції і медичні процедури не допомагали. Батькам залишалося лише безпорадно спостерігати, як їх дитина вмирає болісною смертю. Однак Крісті не хоче миритися з неминучим і тому продовжує щиро вірити в одужання дочки.

2. Нобл

У фільмі показано життя Христини Нобл, її важке дитинство, в якому вона потерла маму, а її батька позбавили батьківських прав за пияцтво. Закінчивши школу інтернат, вона зустрілася з жорстокою реальністю життя, самотністю, зґвалтуванням і невдалим шлюбом. Дивно як пройшовши стільки труднощів і випробувань в житті, вона мала мрію від Бога служити для країни В'єтнам. У 1989 році вона відправляється туди.

3. Вудлон

Події кінострічки розвиваються в одному з найбільш схильних до расизму штатів - Алабамі. Місто Бірмінгем в буквальному сенсі столиця насильства і неприязні до чорношкірих громадян. Тут останніми були скасовані роздільні школи для білих і кольорових. У 1973 році духовне пробудження захопило серця майже кожного гравця шкільної футбольної команди «Вудлон», включаючи тренера Тенді Геральда. Їхня віра в Бога і єдність призводить до небувалого успіху і народженню першої афроамериканської суперзірки Тоні Натана.

4. Бранець

Фільм заснований на реальних подіях, що відбулися в Атланті в 2005 році. Ешлі Сміт - молода мати-одиначка, яка всіма силами намагається побороти наркотичну залежність. Дівчина готова на все, щоб забути про своє минуле і почати життя з чистого аркуша. В її будинок проникає Брайан Ніколс - злочинець, який не тільки втік з в'язниці, але і вбив суддю, призначеного на слухання його справи. Розуміючи, що його чекають великі проблеми, він не замислюючись бере Ешлі в заручники в її ж будинку. У той час, як вбивця тримає її в заручниках, ховаючись від поліції, Ешлі почала читати книгу Ріка Уоррена «Цілеспрямована життя», яку їй подарували на групі підтримки.

5. 90 хвилин на Небесах

Одного разу, повертаючись після конференції додому, на мосту баптистський пастор Дон Пайпер потрапляє в аварію і вмирає, але через 90 хвилин по молитві служителя він оживає. Проводячи багато місяців на лікуванні, і терплячи нестерпні болі, він задається питанням: «Навіщо Бог мене повернув на землю, і я тут страждаю, адже я вже був на Небесах, де немає болю і страждання?». Але, пройшовши біль, розчарування і одужання, він розуміє, що тепер він буде служити людям, які пройшли той же самий, а також свідчити всім про Небесах.

6. Вогненні колісниці

Фільм про зіткнення двох абсолютно різних характерів і поглядів. Реальна історія суперництва між атлетами-бігунами: студентом Кембриджа, євреєм Гарольдом Абрахамс і місіонером з Шотландії Еріком Ліддел. Вони удвох представляють Великобританію на Олімпійських іграх 1924 року в Парижі.

7. Ранні роки життя Біллі Грема

Всі ми чули про подвиги цього великого євангеліста 20-21 століття, але що штовхнуло його на такий присвячену життя? Цей біографічний фільм покаже нам молодість Біллі Грема, його близьку дружбу з іншим не менш палаючим Божим служителем Чарльзом Темплтоном.

8. Падре Піо

В основу покладена біографія отця Піо, Франческо Форджоне. Сам родом з П'єтрельчіні, де в чернечому хорі під час молитви отримує стигмати, що кровоточать протягом п'ятдесяти років. Відправляється в монастир Сан Джованні Ротондо, розташований на пагорбах Гаргано, де знаходиться до самої смерті.

9. Мати Тереза ​​Калькутська

Фільм знятий за мотивами італійських серій "Мати Тереза". Розповідає історію Агнеси Гонджа Бояджіу, відому нам як Мати Тереза ​​Калькутська. Коли їй виповнилося 21, прийняла ім'я Тереза ​​на честь канонізованої черниці. У сорокових роках займалася відкриттям шкіл, притулків, лікарень для незаможних незалежно від їх національності і віросповідання. Детальніше про всі її справи можна дізнатися в цьому фільмі.

10. Хоробре серце Ірени Сендлер

Життя Ірени Сендлер не відрізнялося особливими заслугами, важливими вчинками або подвигами до початку Другої світової війни. Події картини «Хоробре серце Ірени Сендлер» представляють її вже як співробітницю управління охорони здоров'я на території Варшави. Їй довелося в ті непрості роки опинитися в числі агентів польського підпілля. Тільки завдяки Сендлер отримали другий шанс на життя більше 2500 дітей з єврейських сімей.

Джерело: istina.info