У Києві започаткували традицію сімейних молитовних сніданків
Національні молитовні сніданки
20.05.2024
У Києві відбувся Перший сімейний молитовний сніданок, який об’єднав просімейних активістів, капеланів, пасторів церков, лідерів рухів та організацій навколо Святого Письма й молитви

Мета заходу – запровадити культуру читання Біблії в колі сім'ї, створити культуру родинної молитви. Адже міцна молитва – це міцні стосунки, а міцна родина – це сильна держава. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«В Україні проведення молитовних сніданків вже є доброю традицією: вони проходять й на національному і на регіональному рівнях. Сьогодні ми започатковуємо саме сімейні заходи. Адже сім'я – це наша опора, наш тил, найцінніший подарунок, який треба оберігати», – наголосив Руслан Кухарчук,  Голова руху "Всі разом!", Національний директор Глобального Лідерського Саміту. 

З вітальним словом звернулися Координатори Руху Сімейних Молитовних Сніданків – Ольга та Володимир Шульга – батьки трьох дітей, співорганізатори та учасники сімейних фестивалів «Білі Ночі», служителі християнського руху «Місія в бізнесі», служителі міжнародного руху «ПОКЛИКАНІ».

«Серце кожного з нас наповнена любов’ю до людей, тут ніхто не випадково. Господь – сенс нашого життя. I я вірю, коли ми дивимося на Нього, наше життя ніколи не буде зруйноване!» – наголосив Володимир Шульга.  

Учасники читали 21 розділ Євангелія від Івана та ділилися роздумами. Кожен міг висловити свою думку з приводу прочитаного.  

«Всім нам важливо обʼєднатись в посиленій молитві єдності та віри за родини України, за вирішення викликів, за мудрість для кожного українця, за перебування під Божим покровом і, звісно, завершення війни через надприродне втручання Господа», – наголосила Оксамита Новачук, лідерка руху «Живи». 

Програма сніданку включала декілька блоків молитви. Присутні зверталися до Бога про: 

– перемогу України;

– родини військовослужбовців;

– вдів та сиріт;

– жінок та чоловіків, виховання дітей, звʼязок поколінь;

– розвиток руху сімейних молитовних сніданків;

– дієвий захист і підтримку сімʼї з боку держави.

Також баченням молитви та власним досвідом ділилися активні християнські служителі: Адріан Буковинський – доктор філософії, експерт з питань сімейної політики, керівник Всеукраїнського БФ «СІМʼЯ»; Платон Давидов – пастор церкви «Алілуя», м. Скадовськ; Марк Сергеєв – засновник гурту M.Worship, Сергій Львов – пастор церкви «Виноградник», капелан.

«Наша спільна мета – об’єднати зусилля для зміцнення родин. Перший дієвий спосіб – це молитва. Це рушійна сила надприроднього втручання Господа, яка відкриває Небеса та приносить Божу присутність там, де ми знаходимося. Наше бачення – це рух проактивних людей, організацій, церков, запровадження культури сімейних молитовних сніданків та родинної молитви та вивчення Священного Письма», – підсумовує Ольга Шульга, координаторка Руху Сімейних Молитовних Сніданків. 

Нагадаємо, у січні 2024 року відбувся Форум «Сім'я в Україні: сучасні виклики та шляхи їх подолання», де було анонсовано Рух Сімейних Молитовних Сніданків. Також в межах події було сформовано партнерські групи взаємодії для вирішення проблематики родин.

Сімейний Молитовний Сніданок організували: Міжнародний рух «Покликані», Благодійна фундація «Your Destiny», Громадська організація «Живи». Ініціативу підтримали: Благодійний фонд «Максимум», Місія «Молодь за спасіння», Рух соціально-відповідальних підприємств, Рух «Всі разом за сімʼю», Міжнародний рух «Ми – Молитва».

Рух сімейних молитовних сніданків – це спільнота християн, які прагнуть розвинути традицію проведення сімейних молитовних сніданків у всіх регіонах України, а також впровадити молитву як частини культури української родини. Докладніше можна дізнатися на сторінках у TelegramFacebook та Instagram.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Національні молитовні сніданкиВсе для сімейХристиянський світСуспільство
Останні новини
Останні новини