Три сімейних традиції, які зменшують напругу і додають радості
Все для сімей
26.11.2021
Такі традиції з легкістю увійдуть у ваш сімейний емоційний раціон. Лишень спробуйте.

Увага! Участь приймають всі діти і дорослі. Останні задають тон та подають приклад.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

1. Три радості дня - щоденно.

Щовечора за трапезою по черзі поділіться тим, що вам принесло радість сьогодні. Починають батьки! Можна перерахувати навіть найдрібніші речі. Наприклад «Перша моя радість дня, що ми з вами дружно вечеряємо усією родиною. Друга моя радість дня – що вечеря смачна. Третя моя радість дня - що сегодні на работі я виконав усі завдання своєчасно та якісно». Подайте дітям приклад позитивного настрою в житті та привчайте до вдячності..

2. Пісочний годинник - раз в тиждень.

Придбайте пісочний годинник на 5 хвилин. Сядьте з дитиною за стіл та попередьте про правила: ви перевертаєте годинник і поки пісок сиплеться, малеча  може розказувати усе, що забажає. За це ви  її е не поругаєте, не накажите, засудите. Поки сипеться пісочок – і щоб не говорила дитина! - ви мовчите. Нічого не говоріть, не перебивайте , тільки спокійно уважно слухайте і спостерігайте! Коли 5 хвилин минуть – ви промовляєте лише одне однісіньке речення:  «Спасибі, що поділився/лалсь зі мной» і ВСЕ.
Така традиція зміцнює довіру, вчить дітей відкриватись батькам, створює для дитини безпечний простір. Якщо дитина мовчить на початку «пісочного часу» і не знає, що промовити - це нормально. Поки пісочок не досипеться - просто мовчки дивіться один на одного в очі. Це теж безцінно і теж зміцнює відносини.

3. Пробуйте нові продукти усією родиною - раз в місяць.

Намагайтесь купувати те, шо ніколи не куштували та не пробували раніше, і влаштовуйте з усією родиною дегустації. Можна для азарту навіть ставити оцінки - «я ставлю цьому фіолетовому фрукту 2 бали!», «а мні він сподобався на 8!». Обговорюйте, смійтеся, фантазуйте цікаві рецепти. Спільні переживання нового для усіх досвіду по справжньому зближує. І для цього не обов’язково усій родині стрибати з парашютом - достатньо придбати новий продукт і разом спробувати його. Приємним бонусом стане, те, що  - коли ви споживаєте те, що ніколи не їли, ви також развиваєте мозок, адже такий процес пізнання нового сприяє утворенню нових нейронних зв’язків.

За матеріалами блогу "Батьки та діти"

Фото

Все для сімей
Останні новини
Останні новини