Заява Олександра Турчинова щодо недоцільності ратифікації Україною Стамбульської конвенції
18.06.2020
Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов оприлюднив заяву щодо недоцільності ратифікації Україною Стамбульської конвенції

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

5 червня 2020 року Президент України доручив Міністерству закордонних справ та Міністерству соціальної політики оперативно опрацювати та підготувати  проект Закону України "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами" (надалі – Конвенція, Стамбульська конвенція), щоб внести його на розгляд Верховної Ради України. 

У зв'язку з інформацією про те, що найближчим часом може відбутися ратифікація Україною Стамбульської конвенції, Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов підписав заяву Всеукраїнського Собору стосовно даного питання. 

В даній заяві зазначено: 

Релігійні організації України активно виступають проти насилля взагалі та насильства стосовно жінок і домашнього насильства. Сьогодні особливо важливою є необхідність об’єднання зусиль влади, світської та релігійної громадськості саме навколо вирішення проблеми домашнього насильства, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину, що ніяк не пов’язано з ратифікацією Конвенції, яка крім гарних слів має сумнівні правові норми. Відповідне звернення щодо неприпустимості ратифікації Конвенції Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій направила до керівництва держави і низки міністерств.

Повністю розділяючи позицію ВРЦіРО, хочемо наголосити, що Верховною Радою України в 2017 році було прийнято Закони України “Про внесення змін до деяких законів України”  (реєст. номер № 4952) та  “Про запобігання та протидію домашньому насильству” (реєст. номер № 5294), що сприяло започаткуванню в законодавстві юридичних норм щодо протидії домашньому насильству. Варто зазначити, що українському законодавстві передбачено більш досконалий юридичний механізм, ніж ті норми, що зафіксовані в Конвенції.

Конвенція вводить поняття “гендер”, яке є відмінним від традиційного розуміння його похідних як рівності виключно між двома біологічними статями. Таким чином, конвенція створює невиправдані підстави для додаткових переваг ЛГБТ-спільнотам, що матиме наслідком непропорційне обмеження та порушення прав інших осіб, забороняє робити застереження до тих  положень, які прямо суперечать основам публічного порядку в Україні. Нав’язує сумнівні зобов’язання щодо викорінювання уявлень про “стереотипні ролі чоловіків та жінок”.

Об’єднання релігійних та громадських організацій “Всеукраїнський  Собор” звертається до Президента, Уряду та парламенту України щодо неприпустимості    ратифікації Стамбульської конвенції, як такої, що не вирішує питання протидії домашньому насильству та має на меті руйнацію традиційних для українського народу цінностей. 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини