У Чернівцях відбувся круглий стіл щодо захисту інституту сім'ї
13.12.2019
12 грудня 2019 року у Чернівецькій міській раді відбувся круглий стіл на тему “Захист сім'ї, дитинства, материнства та батьківства”, під час якого обговорювали шляхи захисту національних сімейних цінностей в Україні. Захід об'єднав політиків, представників громадських організацій, освітян та культурних діячів.

Зокрема, участь у заході взяли заслужений артист України, співак та композитор Павло Бубряк, голова обласного осередку Всеукраїнського Собору в Чернівецькій області В'ячеслав Нагірняк, депутат Чернівецької міської ради Андрій Ілюк та інші відомі місцеві діячі. 

“Ми обговорювали практичні кроки задля захисту національних сімейних цінностей в Україні. На жаль, влада не піклується про популяризацію здорового способу життя, натомість ми спостерігаємо пропаганду аморальних ініціатив, які протирічать нашим національним інтересам. До прикладу, де ви бачили білборд “Будь відповідальним батьком!” чи “Люби свою дружину”. А варто робити такі соціальні реклами, популяризувати сімейні цінності, бо коли є лад у власній сім'ї, то буде все гаразд і у державі. Ми закликаємо владу популяризувати сімейні цінності і здоровий спосіб життя та сприяти розвитку інституту сім'ї в Україні” - коментує голова обласного осередку Всеукраїнського Собору в Чернівецькій області В'ячеслав Нагірняк. 

В рамках круглого столу учасники підписали резолюцію зі зверненням до народних депутатів з проханням законодавчо стати на захист сім’ї, дитинства, материнства і батьківства шляхом подання до Верховної Ради України відповідного законопроекту.

Варто зазначити, що Чернівці дуже активні в питанні захисту сім'ї. Зокрема, 31 жовтня 2019 року Чернівецька міська рада підтримала петицію щодо заборони “проведення гей-парадів та фестивалів рівності у Чернівцях”, яку підтримали сотні жителів міста. Хоча дану ініціативу засудила Українська Гельсінська спілка, яка активно просуває гендерні теми, та Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова,  а міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що накладе вето на рішення міськради, депутати все одно рухаються в даному напрямку. Обранці міськради створили і зареєстрували у міськраді новий проект рішення, згідно з яким пропонується підтримати електронну петицію чернівчанина Миколи Гунька щодо внесення змін до статуту територіальної громади міста про заборону ЛГБТ-заходів у м. Чернівцях.

Станом на сьогодні вже понад 80 місцевих рад, які представляють більше 20 мільйонів громадян України, прийняли рішення на захист сімейних цінностей. Це надзвичайно важливо, адже останні декілька років в нашій державі ми спостерігаємо знищення сім’ї та батьківства. Відбувається агресивне впровадження гендерної ідеології в усі сфери життя суспільства, аморальні відхилення просуваються у публічному просторі як варіант норми. Все це відбувається на фоні того, що в Україні спостерігається жахлива демографічна криза: з кожним роком зростає статистика розлучень, безробіття, трудової міграції населення, зменшується народжуваність та збільшується смертність. 

Сучасні загрози для інституту сім’ї викликають тривогу та обурення серед громадян у всіх регіонах України, тому дедалі частіше проходять просімейні форуми, круглі столи, пишуть звернення до державних органів влади з метою захистити інститут сім'ї в нашій державі, відповідно до статті 51 Конституції України. 

Одним з пріоритетних напрямів діяльності Всеукраїнського Собору є захист та розвиток інституту сім'ї в Україні. Враховуючи всі загрози і виклики, які сьогодні стоять перед українською сім'єю, Всеукраїнський Собор закликає активно молитися, аби в нашій державі захист сім'ї був завжди у пріоритеті! Молимося про політиків усіх рівнів, щоб Господь торкався їхніх сердець і вони діяли згідно з вічними духовними цінностями. 

____________________

Оперативна та докладна інформація на наших акаунтах у соціальних мережах:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram – https://instagram.com/sobor_ukr