У Чорнобильській зоні відчуження рятувальники продовжують гасити три осередки загоряння
13.04.2020
До гасіння вогню у Чорнобильській зоні залучено 366 осіб та 88 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У Чорнобильській зоні відчуження й безумовного відселення на 7 ранку 13 квітня рятувальники продовжували гасити окремі осередки займання, повідомляє сайт LB.

Йдеться про Корогодське, Котовське та Денісовецьке лісництва, повідомили в пресслужбі ДСНС.

"Спостерігається горіння трав'яного настилу та лісової підстилки окремими осередками", – йдеться в повідомленні.

До гасіння залучено 366 осіб та 88 одиниць техніки, з них від ДСНС – 307 співробітників особового складу та 63 одиниці техніки, зокрема три літаки АН-32П і три вертольоти.

Тільки за 12 квітня рятувальники 143 рази (370 т) з авіації скидали воду на осередки горіння.

Радіаційний фон у Києві та області в межах норми й не перевищує природних фонових значень. У зоні відчуження рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювань не змінилися – у Чорнобилі – 0, 020 мР/год, на КПП Дитятки – 0,01 при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.

 

Нагадаємо, пожежа в Чорнобильській зоні триває вже десятий день. Вона завдала збитків на декілька десятків мільйонів гривень. Серед основних причин масштабного загоряння називається пожежа, яка перекинулася на територію зони відчуження з боку Древлянського заповідника в Житомирській області, коротке замикання ліній електропередач у зоні та навмисні підпали.

Раніше повідомлялося, що поліція встановила особу палія, через дії якого сталася пожежа в зоні відчуження. Це 27-річний житель села Рагівка Київської області, який підпалив траву "заради забави".

Крім цього, у Житомирській області за добу з 11 по 12 квітня сталося 55 пожеж, 35 з яких – в екосистемах на площі понад 86 га. Горіли будівлі, сміттєзвалища, причіп автомобіля та житлові будинки. Одна людина загинула.

Лісову пожежу біля Сорокошич на Чернігівщині вдалося локалізувати, проте гасіння досі триває. За інформацією Управління ДСНС у Чернігівській області, станом на 06 год. 00 хв. 13 квітня проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження та ліквідації осередків горіння. Площа пройдена вогнем склала близько 195 га, з них 28 га верховою пожежею. Втім, гасіння триває. 

Враховуючи зазначене, Всеукраїнський Собор закликає всіх християн продовжувати  молитися про Божий захист України та про дощ, який би зупинив вогонь, що палає у Житомирській, Чернігівській областях та Чорнобильській зоні.

За матеріалами: zhitomir.info, lb.uanewch.tv

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор - це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!