Після канікул учні 1-4 класів підуть до школи. Для 5-11 класів — інший формат
Суспільство
21.10.2020
Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі розповів про те, як навчатимуться діти в молодшій, середній і старшій школах після канікул

Він акцентує увагу освітян і батьків на тому, що учні будь-якого віку мають навчатися в повноформатному режимі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На жаль, епідемічна ситуація в Україні не сприяє втіленню цього побажання. Тому зараз доводиться обирати формати, які забезпечать якісний доступ до освіти в першу чергу для учнів, які ще не встигли адаптуватись до шкільних умов. Це школярі початкових класів. Дітям із 1-4 класів важко засвоювати навчальну інформацію, подану в онлайн-режимі. Ось чому наймолодші учні після канікул повернуться за шкільні парти.

«Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі після канікул. А 5-11 класів залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах»,  пряма мова Шкарлета в соцмережі.

Читайте також: Як доглядати за хворими на Covid-19 у домашніх умовах

Рішення про те, хто навчатиметься в змішаному, а хто в дистанційному форматі, буде прийматись залежно від епідемічного кольору регіону: «Якщо це буде «червона» зона, учні залишиться на дистанційному».

Додає, що розуміє обставини, в яких опинились українські батьки: «Дітей непросто залишати вдома без нагляду».

Освітній управлінець каже, що у МОН розраховують на найкращий сценарій, але продовжують готуватися до різних викликів. Також у своїй публікації він дякує вчителям і батькам, які долучились до навчання в умовах карантину і «гідно пройшли випробування коронавірусом».

Олена Юрченко

Джерело: osvitoria.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини