Україна у вогні: пожежа охопила тисячі гектарів лісу в Житомирській і Чернігівській областях та у Чорнобильській зоні. Їх не можуть загасити 9 днів
12.04.2020
Просимо всіх християн об’єднатися в молитві про Божий захист України та молити про дощ, який би зупинив вогонь, що охопив 3 області.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У Житомирській область дев'ятий день не можуть погасити лісову пожежу, викликану підпалом сухої трави 

У Житомирській області з 4 квітня рятувальники цілодобово гасять пожежу на території трьох лісництв. Про це повідомили в ДержНС.

"На території Народицького, Клещівського і Базарського лісництв з минулої суботи близько 150 рятувальників і лісників цілодобово гасять масштабну лісову пожежу, яку вдалося локалізувати лише увечері 9 квітня", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 9 квітня вогонь перекинувся на територію села на кордоні Житомирської та Київської областей.

Вогонь гасять за допомогою пожежної авіації, в епіцентр стихії скинули вже майже 1500 тонн води.

У суботу, 11 квітня, лісова охорона затримала двох чоловіків, які підпалили сухостій на території Народицького спецлісгоспу, що призвело до пожежі в області. Чоловіків затримали поблизу села Рубежівка Народицького району. Один з них палив поле, а інший - лісосмугу. Працівники лісництва викликали поліцію.

Пожежа в Чорнобильській зоні триває восьмий день, з вогнем борються з 4 квітня

Займання почалося в Іванківському районі Київської області. За даними поліції, 27-річний житель села Рагівка заради забави в декількох місцях підпалив дикорослу траву. В результаті виникла неконтрольована пожежа на території Котовського лісництва, яка стрімко поширилася лісами. 

За офіційними даними Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж - станом на 8 квітня вогнем пройдено приблизно 3,5 тис. гектарів, проте назвати точну цифру на сьогодні через велике задимлення поки неможливо.

Пожежа в зоні відчуження Чорнобильської АЕС заподіяла збитків на кілька десятків мільйонів гривень. Про це під час брифінгу повідомила в. о. голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Катерина Павлова, повідомляє пресслужба відомства.

Чорнобильська зона була не готова до масштабної пожежі, оскільки там немає протипожежної інфраструктури.

"Деякі осередки загоряння в зоні відчуження розташовані в таких місцях, де немає під'їзду, а відповідно, і можливості підвезти техніку. На розвиток необхідної протипожежної інфраструктури знадобиться кілька років, але ми повинні здійснювати першочергові заходи вже сьогодні, тому що попереду сезон небезпечної спеки", - сказала в.о. голови агентства.

Масштабна пожежа на Чернігівщині: на боротьбу з вогнем кинули танки та військові підрозділи

П’ятий день триває боротьба з вогнем у лісовому масиві поблизу села Сорокошичі Козелецького району  Чернігівщини. Як стало відомо на боротьбу з вогнем кинули танки та військові підрозділи. Бо полум’ям охоплені лісові масиви ” Чернігівського військового лісгоспу”. 

На ранок 10 квітня масштаб цієї пожежі зріс. Так на 6 годину ранку вогонь пройшовся вже 195 -ма гектарами , з них 28га. охоплено верховою пожежею. Наразі рятувальники намагаються локалізувати осередок та обмежити розповсюдження вогню. 

Станом на 06:00 12 квітня площа, пройдена вогнем, склала близько 195 га. На даний час проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження та ліквідації осередків горіння. Загалом до гасіння пожежі залучалося 47 одиниць техніки, 170 чоловік, з яких від УДСНС в області - 81 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки. Гасіння триває. 

Загалом масштаб пожеж, якими наразі охоплена Чернігівщина вражає. Більшість із них – результат людської безвідповідальності.  

Враховуючи зазначене Всеукраїнський Собор закликає всіх християн об’єднатися в спільній молитві про Божий захист України та молитися про дощ, який би зупинив вогонь, що палає у Житомирській, Чернігівській областях та Чорнобильській зоні.

За матеріалами: lb.uanewch.tv

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор - це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!