Уряд готує додаткову компенсацію на час карантину тим, хто отримують субсидії
23.03.2020
У Міністерстві соціальної політики пропонують запровадити додаткові виплати для отримувачів субсидій на оплату комунальних послуг.

Про цe повідомляє Еспресо.TV.

“Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Ми зараз посилюємо цей напрям роботи в умовах карантину”, - сказала під час брифінгу міністерка Марина Лазебна. 

Вона зазначила, що на найближчому засіданні уряду міністерство ініціюватиме рішення про додаткову компенсацію витрат для 3 млн домогосподарств, які отримують субсидії, для оплати комунальних послуг на період карантину.

“Ми це зробимо за рахунок збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодної та гарячої води”, - пояснила Лазебна.

“Кожна сім’я, яка отримує субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати (оплата комунальних послуг на час карантину - ред.) У середньому це буде близько 300 грн”, - зазначила міністерка.

Також вона повідомила, що уряд планує спростити порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином.

Джeрeло: Еспресо.TV