Уряд подовжив карантин до 22 червня, але дозволив богослужіння, роботу транспорту та інші послаблення
20.05.2020
Карантин в Україні триватиме ще щонайменше до 22 червня. Таким чином, ще понад місяць триватимуть обмеження, які запровадили у межах боротьби з коронавірусом. Щоправда, послаблення карантину вже стартувало

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 20 травня. Про це повідомляє 24 канал.

«Проєкт уряду пропонує встановити з 22 травня по 22 червня на території України карантин, враховуючи епідемічну ситуацію в регіонах. Це так званий адаптивний карантин»,   зазначив очільник МОЗ Максим Степанов. 

Міністр додав, запровадження саме адаптивного карантину дасть змогу повністю контролювати коронавірусну ситуацію на території України. Тобто дуже швидко реагувати залежно від регіону.

Очільник МОЗ нагадав, що Україна запровадила 5 етапів виходу з карантину. Зараз вона перебуває на першому етапі, а з 22 травня стартує другий етап. Наступні розпочинатимуться через кожні 10 днів.

Адаптивний карантин уже діє в Україні. Тобто влада, на місцях сама вирішує, посилювати чи послаблювати карантинні обмеження. Перед цим основне рішення щодо карантину ухвалює уряд.

Нові послаблення карантину в Україні: що відомо 

Що відновить роботу в Україні з 22 травня:

·  міський і приміський транспорт;

·  готелі (окрім хостелів). Водночас, там не дозволяють відкривати ресторани та басейни, якщо заклади надають такі послуги.

Також можна буде знову проводити

·  спортивні змагання (з обмеженням до 100 осіб і без глядачів);

·  церковні служби (не більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів).

Крім того, згідно з рішенням уряду, з 25 травня знову запрацюють

·  дитячі садочки

·  метрополітен.

Але це відбудеться, якщо дозволятиме епідемічна ситуація. Остаточне рішення ухвалюватиме влада на місцях.

Читайте також: Члени ВРЦІРО прокоментували анонсовані урядом пом’якшення карантину для релігійних організацій

Що уряд поки не відновлюватиме 

На засіданні Шмигаль заявив, що уряд поки не відкриватиме міжобласні перевезення. Найімовірніше, це відбудеться на початку червня, якщо буде сприятлива епідемічна ситуація. Наразі ж вона є несприятливою.

Щодо відновлення роботи аеропортів і відновлення польотів, то до цього питання уряд провернеться після 15 червня. Саме з цієї дати авіаперевізники почнуть здійснювати польоти. Наразі ж аеропорти країн-партнерів України є закритими, і українська влада веде діалог з перевізниками. Натомість нерегулярні авіаперевезення працюють. Водночас уряд планує посилити міжнародні перевезення автобусними маршрутами.

Особливості відвідування церковних служб з 22 травня

Кабінет Міністрів дозволив з 22 травня відновити проведення церковних служб в Україні за участю вірян. Щоправда, у храмах слід дотримуватися суворих обмежень, пише 24 канал.

Відтак, тепер проведення церковної служби за участю парафіян можливе, якщо люди розташовуватимуться у храмах так: одна особа на 10 метрів квадратних.

У церквах слід дотримуватися й інших карантинних вимог, зокрема, приходити на службу у масці. Від походів у храми також поки рекомендують утриматися людям, старшим 60 років.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

 Андрій Шляхтін, Ірина Вихрущ

Джерело: 24tv.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини