В Одеській області 15-річний школяр врятував потопаючого чоловіка
10.08.2020
У Таїровській об'єднаній територіальній громаді (Одеська область) відбулося урочисте нагородження 15-річного Микити Пономаренко, який 1 серпня врятував потопаючого в морі чоловіка.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В той день хлопець поїхав на пляж в районі Бурлачої Балки (обидва населених пункти знаходяться в Овідіопольському районі). Вже на пляжі він помітив, як раптово став тонути чоловік, і не роздумуючи, кинувся рятувати незнайомця.

По приїзду бригади швидкої допомоги медики встановили діагноз - інсульт. Вони відзначили, що саме завдяки рішучим діям Микити чоловік залишився живий. Про це повідомляє izbirkom.org.ua

Зі словами вдячності та схвалення до юного героя звернулася секретарка Малиновської селищної ради Лариса Бурлака. Вона також вручила йому сертифікат на одноразову грошову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень.

Читайте також: Кількість загиблих у Бейруті зросла до 220 осіб, 110 - зникли безвісти

Представник ГСЧС вручив Микиті цінний подарунок (bluetooth-колонку) і почесну грамоту, а також запросив його після закінчення школи вступати до навчального закладу ГСЧС, так як «бути рятувальником його покликання».

Крім того, кандидатуру школяра подадуть на Всеукраїнський конкурс «Герой-рятувальник року».

Нагадаємо, станом на червень 2020 року одеські рятувальники витягли з води 57 купальщиків. Першу медичну допомогу надавали 112 відпочиваючим, як правило це діти, які постраждали від теплових ударів, порізів і тому подібного. Причиною смертельних випадків найчастіше ставали купання в нетверезому вигляді.

За матеріалами: izbirkom.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави. 

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини