В Угорщині ЛГБТ переписали казки, зробивши відомих казкових героїв геями та лесбійками
Загрози та виклики
04.11.2020
В Угорщині письменники Доротті Реда і Болдіссар Надь випустили скандальну книгу під назвою «Казки для всіх». Початковий тираж книги становив 1500 примірників і був реалізований протягом двох тижнів.

Небезпека в тому, що автори «Казок для всіх» просто взяли класичні сюжети та змінили їхніх героїв в дусі ліберальних тенденцій. Попелюшка тепер – не Попелюшка, а циган за національністю, якому посміхнулася доля: в нього закохався принц. В результаті пара геїв жила довго і щасливо, передає rodyna.org.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У версії угорських письменників Снігова Королева тепер проявляє інтерес не до Кая, а до Герди: з волі авторів зла чарівниця стала лесбіянкою. У бій з Посейдоном вступає не просто абиякий герой, а герой-трансгендер. А казковий олень використовує свою можливість говорити людською мовою, щоб донести до оточуючих інформацію про те, що він не визнає поділу людей на чоловіків та жінок.

«Всьому є межа, і ось що я думаю: залиште наших дітей в спокої»

Скандал в Угорщині стався гучний. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан заявив: «Угорщина – терпима, толерантна країна, коли справа стосується гомосексуальності. Але всьому є межа, і ось що я думаю: залиште наших дітей в спокої».

Доротті Реда співпрацює з угорськими ЛГБТ-організаціями, які просувають свої освітні програми в місцеві школи. Однак в умовах пандемії коронавірусу така активність виявилася обмеженою, і тоді Реда і її однодумці вирішили, що називається, дістати дітей на дому. Свою книгу письменниця називає відповіддю на ворожість крайніх правих до ЛГБТ-руху. Автори «Казок для всіх» порівнюють висунуті претензії зі спаленням книг нацистами і «комуністичною цензурою».

Видавці в даний час збираються випустити в продаж другий тираж гомосексуальних казок для найменших, і на цей раз мова йде вже про 15 000 примірників. Противники відповідають на це наочною агітацією. Так, в одному з магазинів, де продавалися «Казки для всіх», з’явився плакат «У цьому книжковому магазині продається гомосексуальна пропагандистська література, небезпечна для дітей».

Читайте також: 4 листопада Верховна Рада буде голосувати закон, який закладає механізм, аби позбавляти грифу всі просімейні учбові програми

«Дайте Ельзі дівчинку»

Реда і Надь не новатори в переписуванні класичних сюжетів. У 2018 році американські ЗМІ повідомили про вихід в Лос-Анджелесі казки Даніеля Хаака «Принц і лицар». За її сюжетом принц шукає собі наречену, але принцеси його не влаштовують. Тоді він вирушає на битву з вогнедихаючим драконом, де зустрічає лицаря. Загальна перемога настільки зблизила їх, що принц… одружився з лицарем. Сам автор стверджував, що книга його адресована дітям, які живуть в одностатевих сім’ях. Однак, оскільки книгу в “правильному дусі” надрукували чималим тиражем, незабаром і гетеросексуальним батькам в США і Канаді доведеться пояснювати малюкам, чому принц волів іншого принца.

У 2013 році компанія Disney випустила мультфільм «Холодне серце». Раптово картина привернула підвищену увагу ЛГБТ-спільноти. Оскільки одна з героїнь, Ельза, в першій частині була стурбована пошуками прекрасного принца або хоча б просто хлопця, ЛГБТ-активісти запустили в Twitter акцію #GiveElsaAGirlfriend ( «Дайте Ельзі дівчину»), вимагаючи у другій частині перетворити її в лесбіянку.

Але творці картини встояли, і в другій частині роману з іншою дівчиною у Ельзи не сталося. Проте ЛГБТ-активісти не втрачають надії на те, що буде знятий третій фільм, де їхня мрія збудеться і чарівниця нарешті вдасться до одностатевої пристрасті.

Взагалі, камінг-аути в сучасній мультиплікації поступово перетворюються в норму життя. Дитячий телеканал Nickelodeon влітку 2020 року приурочив до Pride month оголошення членом ЛГБТ-прайду головного героя мультиплікаційного серіалу «Губка Боб Квадратні Штани».

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини