В Євросоюзі розпочалася масова вакцинація від ковіду
Covid-19
27.12.2020
У країнах ЄС мають вакцинувати усе населення — 450 млн осіб

Сьогодні, 27 грудня у всіх країнах Євросоюзу розпочинається масова вакцинація від ковіду.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, 26 грудня вакцини від COVID-19 доставили в усі країни ЄС, пише lb.ua.

У країнах Євросоюзу мають вакцинувати усе населення — 450 млн осіб.

Євросоюз отримав вакцину Pfizer по 15,5 євро за дозу. Усього витрати ЄС на закупівлю вакцини мали скласти від 3,1 до 4,65 млрд євро.

“Регіон з населенням 450 мільйонів чоловік намагається наздогнати США і Великобританію, які вже почали вакцинацію вакциною Pfizer/BioNTech”, — пише uk.reuters.com.

До кінця року ЄС має отримати 12,5 млн доз вакцини, якою можна вакцинувати 6,25 млн людей “за схемою двох щеплень”.

Деякі країни залучають до допомоги у боротьбі з коронавірусом медиків, які вийшли на пенсію, інші послабили правила про те, кому дозволено робити ін'єкції.

Опитування демонструють високий рівень нерішучості щодо вакцини в усіх країнах ЄС — від Франції до Польщі. Водночас лідери Європейського Союзу просувають її “як найкращий шанс повернутися до чогось на кшталт нормального життя в наступному році”.

Читайте також: Польща буде боротися з цензурою соціальних мереж

“У нас є нова зброя проти вірусу: вакцина. Ми повинні ще раз стояти твердо”, — зазначив президент Франції Еммануель Макрон.

Велика Британія стала першою країною у світі, яка почала вакцинацію від COVID-19. Наразі вакцинували понад 600 тисяч людей.

Вакцинацію також почали у США, Сербії, Ізраїлі, Канаді, Саудівській Аравії.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і Обраний президент США Джо Байден вакцинувалися від коронавірусу у прямому ефірі.

У свою чергу українська влада веде переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами, щоб пришвидшити постачання в Україну вакцини проти COVID-19. Спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу в обсязі 8 млн доз у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

МОЗ планує протягом року вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Це передбачає затверджений міністерством план вакцинації.

Джерело: lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Covid-19Європа та світ
Останні новини
Останні новини