Верховна Рада хоче 15-18 грудня проголосувати небезпечний законопроект №2693-д, що запроваджує штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ
Загрози та виклики
11.12.2020
Останнім часом завдяки активності з боку громадян та церков, Верховна Рада відкладала голосування за законопроект «Про медіа» 2693-д, проти яких виступали церкви, через неприйнятні норми, які закладено в них. Зокрема, штрафів до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів і ЛГБТ та заборону розміщення інформації з їх критикою. Однак, згідно інформації на сайті Верховної Ради на 15-18 грудня все ж заплановане голосування за небезпечний проект закону №2693.

Так, згідно розкладу пленарних засідань на пленарний тиждень 15-18 грудня заплановано винести на голосування законопроекти 2693-д та 2693-2 «Про Медіа».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відхилив поправки, які просили внести церкви для уникнення переслідування за публічні релігійні погляди щодо питання ЛГБТ. 

Найцікавіше те, що проти законопроекту «Про Медіа» виступають також і журналісти для яких він є профільним та наголошують на його небезпеці для свободи слова.  Хоча цей проект закону регулює великий блок важливих питань пов’язаних з медіа, однак до нього прив’язали норми, які закладають  підстави для можливого переслідуванням тих, хто виступає за сім'ю та проти пропагування гендерної ідеології.

Що робити?

Приклад боротьби проти щодо інших небезпечних законопроектів таких як  №3316, 3900 показав, що дуже ефективним  є особисті контакти з депутатами та листи, які буквально мають забити всі електронні скриньки з однією темою: “Київ проти законопроекту  2693”, “Чернівці проти законопроекту  2693”, “Житомир проти законопроекту  2693” і т.д.

Саме тому, закликаємо всіх активно розсилати інформацію про цей законопроект, аби викликати максимальний суспільний резонанс, а також продовжувати писати листи на е-мейли, у соціальних мережах, телефонувати депутатам, від яких тепер залежить  рішення щодо 2693-д та 2693-2.

Проект звернення

Основні небезпеки 2693-д та 2693-2

У базовому варіанті закону №2693-д /2 зафіксовані розмиті норми, згідно яких чиновники можуть отримати право на те, аби блокувати сайти та інформаційні ресурси релігійних організацій, якщо на них будуть перебувати матеріали, які можуть трактуватися як дискримінаційні щодо окремих осіб та їх груп на основі сексуальної орієнтації. Тобто матеріали, що містять критичні зауваження щодо різного роду збочень, або такі, в яких дана поведінка називається гріховною. Під ці критерії можуть попадати як текстові матеріали – статті, книги, і т.д., так і відеозаписи проповідей чи записи богослужінь, бо в них міститься осуд зазначених явищ. 

Окрім цього, за вищезгадані порушення застосовується штраф у розмірі від 5 (23 615 грн.) до 50 (236 150 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати. За декілька фактів порушення (наприклад декілька матеріалів з критикою гей-параду)  штраф від 10 (47 230 грн.) до 75 (354 225 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати.

Абсурдним є те, що згадані порушення прирівнюється до злочинів середньої тяжкості в Кримінальному Кодексі України. 

Список електронних адрес депутатів-мажоритарників.

Проект звернення

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини