Верховна Рада проголосувала за гральний бізнес
Новини Всеукраїнського Собору
16.01.2020
16 січня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу у першому читанні проект закону №2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". “За” проголосували 260 депутатів з 331 присутніх.

Законопроект передбачає, що регуляція в цій сфері буде здійснюватися державним колегіальним органом, діяльність якого координуватиметься Кабінетом Міністрів.

Казино запропонували розміщувати у спеціальній гральній зоні на території готелів категорії "п'ять зірок". Проте ігрові автомати можна буде ставити на території готелів від трьох до п'яти зірок.

Уповноважений орган зможе ліцензувати організаторів азартних ігор, вести відповідні реєстри, встановлювати вимоги до сертифікації грального устаткування і здійснювати держконтроль за проведенням таких ігор.

Передбачається також створення системи онлайнового моніторингу, яка дозволить здійснювати контроль за діяльністю організаторів азартних ігор.

Як зазначалося раніше, законопроект про гральний бізнес є лобістським та спрямованим не на благо людей чи захист їх від ігроманії, а навпаки — на розвиток та розширення даної індустрії, аби охопити якомога більше людей.

Оскільки законопроект прийняли лише у першому читанні, зараз важливо надсилати звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо того, аби законопроект №2285-д не виносили далі на розгляд, тому що він є лобістським та не захищає інтереси громадян. 

Всеукраїнський Собор закликає молитися про Божу мудрість для парламентарів у прийнятті важливих рішень, аби вони створювали сприятливі умови не для поширення ігроманії та руйнування сімей, а для добробуту українських сімей та процвітання нашої держави.

Детальніший аналіз зазначеного проекту закону опублікуємо пізніше. Слідкуйте за оновленнями.

 ___________

Оперативна та докладна інформація на наших акаунтах у соціальних мережах:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram — https://instagram.com/sobor_ukr

Новини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини