Випускник Українського католицького університету читає книгу в окопі: фото, яке облетіло світ
Надихаючі історії
03.01.2023
Фото солдата, який читає лежачи в окопі, облетіло весь світ. Як виявилося, на фото Олександр Ширшин, випускник Українського католицького університету. В окопі він читає книгу історика Тімоті Снайдера «The Road to Unfreedom».

Автор книги одразу відреагував на таке фото та написав у своєму твітері українською мовою: «Найвища честь для автора ― читач». Лише за п'ять годин його твіт отримав майже мільйонне охоплення.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Користувачі соціальних мереж одразу стали поширювати це фото, адже навіть під час війни, в окопі, українці знаходять час на читання - ми справді незламна і непереможна нація!

Військовий Олександр Ширшин закінчив магістратуру по програмі з управління неприбутковими організаціями Інституту лідерства та управління УКУ. 

За кілька днів до повномасштабного вторгнення росії в Україну, він підписав контракт в резерв у 80-му окрему десантну-штурмову бригаду. Бо відчував, що повномасштабна війна розпочнеться і не захотів бути осторонь. 24 лютого його викликали на передову. Зараз він досі там, захищає нашу державу. 

Восени 2022 року Олександра нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня: за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.

За матеріалами: ucu.edu.ua

Надихаючі історіїВійна