«Волинська ОДА дезінформувала щодо спалаху коронавірусу серед баптистів», — Ярослав Троць
24.06.2020
Інформація про двадцятьох хворих на COVID-19 віруючих у селі Річиця Ратнівського району на Волині не відповідає дійсності

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це Суспільному розповів голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів (ООЦ ЄХБ) Ярослав Троць.

Про спалах серед вірян у Ратнівському районі напередодні на брифінгу в обласній адміністрації розповіла заступниця голови Тетяна Щербак. Зі слів чиновниці, 20 недужих у селі Річиця віруючі баптисти.

“Ми контактували з пресвітером. Там дійсно є певна кількість хворих людей, але не проводилася така кількість ПЛР-тестувань, яка була озвучена 20 осіб. По-друге, якщо там є така кількість хворих, люди розповідають, що дезінфекція осель не робилася, не ставили їх на облік, не перевіряли їхніх членів сімей і родин”,  каже голова ООЦ ЄХБ.

Читайте також: В Україні зареєстровано 940 випадків COVID-19 за останню добу

Ярослав Троць каже, що вже не вперше на брифінгу в обласній адміністрації озвучують неповну інформацію. З його слів, звітуючи, в ОДА плутають села та кількість вірян.

“Якщо брати по історії брифінгів, то одного разу був озвучений населений пункт і названа наша громада, хоча її там немає. Якщо говорити по Черчинській сільській раді, там є декілька протестантських громад. Наша одна, і вона нараховує не 400 людей, а близько 200”,  каже Троць.

Пресвітер церкви євангельських християн-баптистів у селі Річиця Ратнівського району Йосип Хвищук розповів «Суспільному»: усього в церкві майже 160 вірян. Нині в лікарні одна людина.

Зі слів Ярослава Троця, згоди у питанні спалаху в релігійній громаді шукатимуть з чиновниками ОДА.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!