В Одесі провели I Волонтерський форум півдня України
Християнський світ
03.09.2022
30 серпня в Одесі відбувся I Волонтерський форум півдня України, який зібрав понад 200 людей.

У заході взяли участь волонтери, які служать та допомагають Одещині, в Миколаєві, і ризикуючи життям - навіть під Херсоном. Капелани, представники благодійних фондів, церков, релігійних та громадських організацій, які самовіддано служать Богу та народу України, об'єдналися, щоб разом відновлювати Україну!

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

На форумі вручили Почесні грамоти від голови Одеської обласної ради представникам великих протестантських союзів церков Одещини, благодійним фондам та організаціям, капеланам, які проводять духовну роботу серед бійців на передовій південного напрямку. У роботі форуму взяли участь: перший заступник голови обласної ради О. Радковський, начальник Одеської районної військової адміністрації Ю. Крук, начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області М. Семенишин, заступник начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Д. Рижук, керівник Координаційного гуманітарного штабу Одеської області О.Чорний.

Особливими гостями заходу були друзі та партнери з США, Румунії, Молдови та Болгарії, які з перших днів війни вже завезли тисячі тонн гуманітарної допомоги, ліків, авто для ЗСУ.

В рамках роботи Форуму відбулася панельна дискусія «Практичні питання у здійсненні благодійної діяльності. Шляхи до удосконалення» за участю зазначених вище осіб та іноземних гостей. Обговорили практичні питання здійснення гуманітарної діяльності, проблемні питання, та шляхи вирішення

"Молилися, дякували, надихали один одного, обговорили різні важливі питання, нам потрібно готуватись до важкої зими", - розповідає організатор Форуму, депутат Одеської обласної ради Веніамін Унгурян.

По закінченню Форуму учасниками спільно було прийняте рішення про об’єднання зусиль та продовження РУХУ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ.

Військовий капелан Ігор Плохой поділився своїми роздумами про захід на роль церкви у теперішній час:

«Церква зараз на повну потужність включилася в роботу для допомоги Україні та українцям. Саме зараз важливо не втрачати силу впливу Церкви на суспільство.

Заходи, які демонструють важливу (а іноді ключову) роль церкви та християн-волонтерів, християн-благодійників, капеланів у взаємодії з військовими, бізнесменами, владою та громадськими активістами у формуванні народного спротиву агресору, та прискорення нашої перемоги, важко переоцінити! Адже, церкві потрібно продовжувати світити, і тим більше чим більше темряви, біди та горя навкруги. «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного.» (Мт. 5:16)»

Закликаємо поширювати дану ініціативу у своїх регіонах та містах, адже об'єднуючись, ми ділимось своїм досвідом та ресурсами, що є дуже важливим задля здобуття перемоги! 

Християнський світСуспільство
Останні новини
Останні новини