У Фінляндії екс-депутату загрожує в’язниця за публікацію в соцмережах вірша з Біблії
Загрози та виклики
17.09.2021
Суд в Фінляндії розгляне справу колишнього члена уряду, якій загрожує в’язниця за публікацію вірша з Біблії, яким висловила незгоду з рішенням церкви підтримати заходи ЛГБТ-спільноти

Окружний суд Гельсінкі розгляне справу лікаря і матері п’яти дітей Пяйві Расянен 24 січня 2022 року. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За даними християнської юридичної групи ADF International, 61-річній Расянен загрожують два роки тюремного ув’язнення або штраф за публікацію уривка з послання до Римлян 1:24-27, пише  slovoproslovo.info.

«…Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли свої тіла. Вони замінили Божу правду на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. Тому видав їх Бог ганебним пристрастям: жінки замінили природне єднання на протиприродне. Так само й чоловіки, залишивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому оману» (Рим.1: 24-27).

Колишній депутат Расянен зазначила, що чекає судового розгляду зі спокійною душею, впевнена в тому, що Фінляндія буде поважати свободу вираження думок і релігії, закріплену в основних правах і міжнародних конвенціях.

«Я не можу погодитися з тим, що висловлювання релігійних переконань може загрожувати тюремним ув’язненням. Я буду захищати своє право сповідувати віру, щоб ніхто інший не був позбавлений права на свободу віросповідання та слова», – додала вона. 

Читайте також: Європарламент прийняв резолюцію, що вимагає від країн Євросоюзу легалізації одностатевих шлюбів

Генеральний прокурор звинуватив Расянен, яка займала пост міністра внутрішніх справ Фінляндії з 2011 по 2015 рік, в підбурюванні проти групи меншин, стверджуючи, що її заяви «можуть викликати нетерпимість, зневагу і ненависть до гомосексуалістів».

Расянен була головою партії християнських демократів з 2004 по 2015 рік і залишається активним членом Фінської лютеранської церкви. 17 червня 2019 року вона опублікувала твіт, в якому висловила незгоду з рішенням церкви підтримати заходи ЛГБТ-спільноти. У своєму пості вона послалася на біблійний уривок з послання до Римлян 1:24-27.

«Мета мого твіту жодним чином не полягала в тому, щоб образити сексуальні меншини. Моя критика була спрямована на керівництво церкви», – сказала вона торік.

Виконавчий директор ADF International Пол Коулман заявив, що у вільному суспільстві у кожного повинна бути свобода ділитися своїми переконаннями, не побоюючись цензури. На його думку, рішення Генерального прокурора Фінляндії висунути звинувачення проти доктора Расянен створить культуру страху і цензури в країні.

У липні Міжнародна лютеранська рада опублікувала заяву, в якій назвала рішення про судове переслідування Расянен «кричущим».

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини