"Я б’юся, аби покласти край бідності в моїй країні", - всесвітньовідомий філіппінський боксер Менні Пак’яо
Надихаючі історії
21.07.2021
"Найбільша боротьба в моєму житті - це не бокс, я б’юся аби покласти край бідності в моїй країні" - розповідає відомий філіппінський боксер Менні Пак’яо

Що ми знаємо про Філіппіни сьогодні? Це красива туристична країна, що нараховує 7170  мальовничих островів, які зачаровують рослинністю та різноманіттям тварин. Гімн країни має назву «Вибрана країна», а лозунг звучить: «За Бога, народ, природу та країну!». Понад 90% населення сповідують християнство. Проте так було не завджи.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про нелегкі часи країни та шлях становлення одного з її жителів Еммануеля Пак’яо пише спортивна платформа PlusOne.

17 грудня 1978 року в містечку Кібаве (1482 км від Маніли, столиці Філіппін) народився Еммануель Пак’яо, хлопець був четвертим з шести дітей. Коли Менні навчався в 6 класі, батько, другий чоловік мами, залишив сім’ю через свої зради. Мати шукала можливості хоч якось прогодувати сім’ю і змалечку вчила дітей молитися та за все дякувати Господу.

Тоді в країні була жахлива бідність, правив жорстокий і корумпований президент. Народ боровся з соціальною нерівністю та насиллям, була економічна криза. Родина Пак’яо бідувала.

В 13 років Менні почав продавати хліб та воду на вулицях міста, що залишалося - він віддавав голодним дітям. Коштів було замало, тому щовечора він йшов битися на місцевому рингу і отримував $2 за кожен бій.

Через рік хлопець таємно сідає на корабель і тікає в Манілу, де отримує гроші за різку металу на звалищі, а вночі тренується у спортзалі, де і ночує. Свій малий заробіток він відправляв матері. Його наполегливість всупереч бідності привела до професійної кар’єри боксера - він є першим і єдиним боксером чемпіоном світу у 8 вагових категоріях.

На сьогодні Менні, батько п’ятьох дітей, є одним з 24 сенаторів Філіппін. Він викупив спортзал, де тренувався підлітком, та зробив школу боксу. Заснував Фонд, щоб допомогти поліпшити життя філіппінців і людей з інших частин світу, які стикаються з проблемами бідністі. Інвестував у центр досліджень і лікування раку в Мінданао. Він організував медичні місії та багато інших благодійних проектів.

Він ніколи не забував своє минуле, воно мотивувало його допомогати іншим. Пак'яо бився за гроші та зараз його прибутки є вагомим внеском в економічний та духовний розвиток Філіппін.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Надихаючі історіїЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини