"Найгірший спалах": Київ відкриває для COVID-хворих пологові та дитячі лікарні (ВІДЕО)
Covid-19
08.04.2021
Деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені

Мер Києва Віталій Кличко показав ситуацію у столичних лікарнях. Відео з лікарні №3 він продемонстрував під час онлайн-брифінгу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Хочу підкреслити, що деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені. Деякі навіть більше, ніж на 100 відсотків. Наприклад, міська лікарня №3, де я побував учора ввечері. Там лікарі кажуть, що працюють вже на 110 відсотків від потужності. Тобто додали ще ліжка до підготовлених раніше, щоб приймати пацієнтів, яких привозить швидка. Я поспілкувався з лікарями і був в інфекційному відділенні, говорив з деякими пацієнтами», — зазначив мер Києва.

На відео є звернення головного лікаря Петра Іващенка, який закликає людей відповідальніше ставитись до епідемії.

«Ті люди, які не хочуть щеплюватися, які вважають, що ковіда не існує, я б хотів, щоб вони побували у нашій лікарні і побачили наших пацієнтів», — сказав медик.

Читайте також: Національна академія наук: епідемія в Україні виходить на плато

За словами Кличка, медична ситуація в столиці дуже складна, а медики працюють з надривом, проте місто продовжує збільшувати кількість ліжкомісць.

«Місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка. Приймати пацієнтів з COVID-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню. Облаштовують ліжка. І вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус», — розповів Кличко.

У зв’язку із заповненістю столичних лікарень міський голова вкотре звернувся до уряду із закликом надати киянам місця у відомчих лікарнях.

Джерело: lb.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

  

Covid-19