Як під час карантину зменшити оплату за комунальні послуги для церков?
Все для церков
10.04.2020
Пропонуємо Проекти листів до компетентних органів щодо зменшення оплати за комунальні послуги та енергоносії для церков.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У зв’язку із карантинними заходам усі зібрання та Богослужіння припинені. Відповідно тимчасово зменшились надходження добровільних пожертвувань, що є джерелом фінансування на обслуговування церковних споруд та оплату комунальних послуг. Приміщення храмів (молитовні будинки), призначені для проведення Богослужінь, культових обрядів фактично зараз не використовуються. 

Читайте також: МВС та церкви узгодили формат Великодніх свят: участь у богослужінні — до 10 осіб, пересування за списками

Звичайно ж організації та органи влади не зобов'язані надавати знижку або скасовувати оплату, однак ми надіємось, що дані листи допоможуть в містах та селах, аби відповідні організації та органи влади пішли назустріч та трохи пом’якшили тягар оплати тарифів та комунальних послуг для церков.

Нижче розміщуємо проекти листів до місцевих органів влади в питанні сприяння релігійним організаціями щодо зменшення оплати ними комунальних послуг, зокрема скасування/часткове скасування плати за комунальні послуги, зменшення тарифів та/або надання субсидій (пільг) на їх оплату на час дії карантину.

Проект листа щодо оплати за постачання теплової енергії та гарячої води тут

Проект листа міському голові тут

Проект листа щодо оплати за спожитий газ та його постачання тут

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор - це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для церков
Останні новини
Останні новини