Захистити християн на окупованих територіях: у Вашингтоні відбувся круглий стіл
Суспільство
12.02.2022
10 лютого в Українському домі в Вашингтоні відбувся круглий стіл, присвячений релігійній свободі в Україні. Тема круглого столу - «Релігійні переслідування на окупованих територіях Донбасу та Криму».

Круглий стіл відбувся в рамках візиту делегації з України для участі в Українській молитовній вечері. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

Круглий стіл зібрав представників найбільших правозахистних організацій  США в сфері віросповідання та свободи слова, таких як International Religious Freedom, ADF international, Baptist World Alliance. 

Посол США з питань міжнародної релігійної свободи (2018-2021) Семюель Браунбек, який дуже добре знає про ситуацію в Україні та неодноразово відвідував Київ, наголосив: "Свобода віросповідання - це фундаментальне право, це не предмет обговорень чи шантажу. На жаль, в часи агресії, Росія показує своє справжнє, не демократичне лице, і це треба зупинити. Саме тому ми тут, проводимо цю робочу зустріч".

Єпископ від Союзу Євангельських Християн-Баптистів Ігор Бандура, доповів про непросту ситуацію зі свободою слова на неконтрольованих Україною територіях, особливо в Криму, де церкви під загрозою масових гонінь та закликав підтримати Україну в цій не простій ситуації. 

Народний депутат України Анатолій Урбанський закликав стояти на захисті забезпечення свободи слова в Україні та реальної підтримки церков: «Якщо буде більше церков - то буде менше тюрем».

Представник Сенату США Сьюзан Очіпіні розповіла про державну підтримку з боку США та сенату та розповіла про плани збільшити роль США в забезпеченні свободи слова.

За підсумками круглого столу вирішили розробити програму захисту свободи віросповідання на окупованих територіях.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Суспільство
Останні новини
Останні новини