Президент підписав закон про штраф за неправильне носіння маски. Як і за що будуть штрафувати?
Covid-19
19.11.2020
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно, йдеться на president.gov.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України. Він сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров'я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою. Це допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.

Відповідно до закону, в Україні будуть штрафувати за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Читайте також: В Україні почали діяти оновлені правила дорожнього руху. Що важливо знати

Як раніше повідомлялося, штрафи за неносіння масок в громадських місцях будуть виписувати за тим же принципом, як і штрафи за порушення правил дорожнього руху.

«Протокол буде складатися безпосередньо на місці, тобто працювати за тим же принципом, як і штрафи за порушення правил дорожнього руху», — повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 5 листопада.

Згідно з цим законом, штраф складе від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 гривень.

За матеріалами president.gov.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Covid-19
Останні новини
Останні новини