Комітет з питань національної безпеки рекомендує прийняти за основу законопроект про Службу військового капеланства
Законодавство
04.03.2021
Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про Службу військового капеланства

Члени Комітету розглянули проект Закону про Службу військового капеланства №4626. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Цим законопроектом законопроекті пропонується визначити поняття «Служби військового капеланства» та закріпити статус військових капеланів як військовослужбовців. Проектом також пропонується визначити поняття «духовно-релігійні потреби», «задоволення духовно-релігійних потреб», «душпастирська опіка», «консультування командування з духовно-релігійних питань» та іншим поняттям, а також визначаються принципи, на яких здійснюється діяльність Служби військового капеланства та функціональні обов’язки військового капелана як військовослужбовця, визначається структура Служби військового капеланства, порядок підпорядкування та загальна чисельність.

За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Варто зазначити, що  духовна підтримка на фронті не менш важлива, ніж боєприпасами та зброєю. Раніше ми розміщували фільм про Божий захист на війні, де розповідається реальна історія військового капелана, який врятував бійця подарувавши йому Біблію, і куля попала не в серце, а в Біблію, що врятувало життя воєному. 

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Законодавство