У Верховній Раді зареєстровали законопроєкт про подвійне громадянство
Законодавство
28.01.2021
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4640 «Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України»

Цей закон проєкту дозволить мати подвійне громадянство.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на Цензор.НЕТ та Інтерфакс-Україна.

Запропонували внести зміни в українське законодавство народні депутати України з фракції «Слуга народу» Олег Дунда, Олександр Аліксійчук, Дмитро Микиша.

Автори законопроєкту пропонують внести зміни до закону України «Про громадянство», які надають громадянам України право отримувати громадянство (підданство) іноземної держави без втрати громадянства України. Запропоновані зміни також дозволяють іноземцям отримувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Пропонується також ввести декларування про наявність (відсутність) іноземного громадянства (підданства) і ведення обліку громадян України, які мають громадянство інших держав.

Також автори законопроєкту пропонують ввести адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення вимог щодо декларування наявності іноземного громадянства (підданства).

До того ж законопроєкт пропонує передбачити подачу декларації про відсутність іноземного громадянства особами, які претендують на обрання на виборні посади або на державну службу, на службу в органи місцевого самоврядування, проходження служби у правоохоронних органах.

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт про новий адмінтерустрій України

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроєкту, однією з важливих новацій є введення поняття «держава-агресор».

Тому в пояснювальній записці йдеться, що в разі наявності у громадян України громадянства (підданства) держави, визнаної агресором щодо України, передбачена заборона зазначеним громадянам у реалізації їхніх виборчих прав. Така заборона діє до моменту скасування у певної держави статусу агресора або припинення цими громадянами громадянства (підданства) такої держави.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 24 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” ДЕСС (Державна служба України з етнополітики та свободи совісті) розпочала розгляд заявок на погодження канонічної діяльності іноземних громадян в Україні.

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Законодавство