Володимир Зеленський закликав глав церков проводити богослужіння онлайн
24.03.2020
Президент України Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу

«Дякую тим главам церков, які розуміють небезпеку та проводять богослужіння без людей, у режимі онлайн. Впевнений, що й інші глави (церков. Ред.) доєднаються до такої вимушеної практики. Адже сьогодні людям справді дуже потрібна віра, але не менше їм потрібна елементарна безпека», сказав Президент України у відеозверненні.

Глава держави вкотре закликав громадян залишатися вдома й не виходити на вулицю без зайвої потреби.

«Це стосується не тільки людей похилого віку, а й усіх громадян. Не створюйте ризик собі та оточенню», зазначив він.

Володимир Зеленський зауважив, що навіть найбагатші країни світу відверто визнають неготовність своїх медичних систем витримати великі навантаження від кількості хворих на коронавірус.

«Тому завдання номер один мінімізувати поширення вірусу», наголосив Президент.

Сьогодні, коли вся Україна знаходиться на карантині, щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції і заборонено проведення масових заходів, зокрема і богослужінь, віруючим важливо підтримувати зв'язок хоча би онлайн. У зв’язку з цим Всеукраїнський Собор підготував практичні поради, Як своїми силами організувати онлайн-проповідь з дому чи офісу.

Джерело: president.gov.ua