Жорсткий карантин 8-24 січня. Які заборони для релігійних організацій?
Covid-19
08.01.2021
8 січня вступив в дію жорсткий карантин, що продовжиться до 24 січня 2021 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 на церкви на час жорсткого карантину та до 28 лютого  розповсюджуються такі вимоги та обмеження.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

1)   Згідно підпункту 7 п. 2 постанови Кабміну на території України на період дії карантину забороняється:

Діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення; проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми. 

Тобто храми та інші приміщення, пристосовані під молитовні потреби, можуть функціонувати, якщо під час релігійних заходів забезпечується дистанція між присутніми у 1,5 метри. Така вимога стосується релігійних заходів і у приміщеннях, і на відкритому повітрі, адже одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення – це по факту дистанція між присутніми орієнтовно у 1,5 метри.

2)   Слід зауважити, що на церкви розповсюджується вимога про перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

3)  Додатково до згаданих обмежувальних протиепідемічних заходів, в період з 8 січня до 25 січня 2021 року на території України забороняється діяльність низки закладів і суб’єктів господарювання, які приймають відвідувачів (частковий «локдаун»). На релігійні споруди та приміщення, пристосовані під молитовні потреби, ці обмеження не поширюються. Однак у ці дні забороняється приймання відвідувачів закладами культури, що унеможливлює проведення релігійних заходів і богослужінь тих релігійних громад, які орендують приміщення у закладах культури.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19