Зміни у форматі навчання випускників — КМДА
Освіта і наука
06.04.2021
Київським школам пропонують переглянути навчальні програми й завершити вивчення нового матеріалу для випускників 11-х класів до кінця квітня для того, щоб навчальний час у травні присвятити підготовці до ЗНО

Директорка столичного департаменту освіти і науки Олена Фіданян пропонує надати свободу вибору одинадцятикласникам власної освітньої траєкторії в останній місяць навчання.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на сайті департаменту освіти КМДА, пише osvitoria.media.

Зміна моделі навчання надасть можливість зменшити кількість предметів, що вивчають випускники у травні та врахувати індивідуальну потребу кожного з них для підвищення шансів вступу до університету.

«Ми пропонуємо тим, хто сьогодні до цього готовий, ревізувати навчальні програми й завершити вивчення нового матеріалу для випускників 11-х класів до кінця квітня. Бо вже багато років ми заплющуємо очі на абсурдну ситуацію: за шкільною програмою, одинадцятикласники до кінця навчального року мають опановувати певні теми, вивчати й повторювати матеріал, а насправді вже на початку травня вони складають ЗНО з усього вивченого матеріалу», — йдеться у зверненні директорки столичного департаменту освіти до педагогічних колективів.

Читайте також: Пробне ЗНО в Києві і Чернігівській області перенесли на 24 квітня

Виходячи з того, школам запропоновано перетворити навчання у травні на консультації перед проходженням зовнішнього незалежного оцінювання.

«Ми пропонуємо провести навчальний процес у травні за принципом освітнього трансформера, розбивши випускників не за класами, а за групами, з урахуванням обраного ними профілю подальшого навчання вже за межами рідної школи; дні перед ЗНО перетворити на дні предметного занурення», — пише Фіданян.

Така модель травневого навчання випускників дозволить зменшити для учнів кількість предметів для вивчення, враховуючи індивідуальну потребу кожного з них для завершення навчання у школі (отримання свідоцтва) та максимального підвищення шансів вступу до обраного випускником закладу вищої освіти.

«Сьогодні тижневе навантаження на випускника становить до 36 годин на тиждень (пам’ятаємо, що в дорослих воно 40 годин). За умови організації шкільного навчального трансформера реально зменшити навантаження на школяра до 12 годин, які є для нього пріоритетними, зберігаючи при цьому вчительське навантаження та заробітну платню згідно з тарифікацією», — наголошує директорка освітнього департаменту.

Джерело: osvitoria.media

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Освіта і наука