Зняли з розгляду на цей тиждень небезпечний законопроект №2693-д, що запроваджує драконівські штрафи за критику гей-парадів та ЛГБТ
Загрози та виклики
15.12.2020
Завдяки активності з боку громадян та церков, Верховна Рада зняла з розгляду на цей тиждень законопроект «Про медіа» 2693-д, проти яких виступали церкви, через неприйнятні норми, які закладено в них. Зокрема, штрафів до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів і ЛГБТ та заборону розміщення інформації з їх критикою.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада планувала голосування за небезпечний законопроект цього тижня 15-18 грудня. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дякуємо всім, хто активно поширював інформацію про законопроект 2693-д та 2693-2 у соціальних мережах та писав листи на е-мейли парламентарів. 

Нагадаємо, що проти законопроекту «Про Медіа» виступають також і журналісти для яких він є профільним та наголошують на його небезпеці для свободи слова. Хоча цей проект закону регулює великий блок важливих питань пов’язаних з медіа, однак до нього прив’язали норми, які закладають підстави для можливого переслідуванням тих, хто виступає за сім'ю та проти пропагування гендерної ідеології.

Основні небезпеки 2693-д та 2693-2

У базовому варіанті закону №2693-д /2 зафіксовані розмиті норми, згідно яких чиновники можуть отримати право на те, аби блокувати сайти та інформаційні ресурси релігійних організацій, якщо на них будуть перебувати матеріали, які можуть трактуватися як дискримінаційні щодо окремих осіб та їх груп на основі сексуальної орієнтації. Тобто матеріали, що містять критичні зауваження щодо різного роду збочень, або такі, в яких дана поведінка називається гріховною. Під ці критерії можуть попадати як текстові матеріали – статті, книги, і т.д., так і відеозаписи проповідей чи записи богослужінь, бо в них міститься осуд зазначених явищ. 

Окрім цього, за вищезгадані порушення застосовується штраф у розмірі від 5 (23 615 грн.) до 50 (236 150 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати. За декілька фактів порушення (наприклад декілька матеріалів з критикою гей-параду)  штраф від 10 (47 230 грн.) до 75 (354 225 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати.

Абсурдним є те, що згадані порушення прирівнюється до злочинів середньої тяжкості в Кримінальному Кодексі України. 

Закликаємо продовжувати активно виступати проти зазначених законопроектів, які несуть небезпеку свободі слова та віросповідання через закладені в них норми. 

Список електронних адрес депутатів-мажоритарників.

Проект звернення

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини