Як не втратити дітей? 21 квітня пройде новий зум-семінар у батьківській школі
Все для сімей
18.04.2021
Після серії трагічних випадків підліткових самогубств, які шокували всю країну, група небайдужим батьків ініціювала серію просвітницьких семінарів по батьківству.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За минулий рік 123 підлітка вчинило самогубство. З початку 2021 року поліція вже зафіксувала 25 випадків і 91 спробу вчинити такі дії. 

«Осиротілі батьки це важкий тягар, біль, яку ніхто на землі не зможе втамувати. Ми маємо з цим щось робити. Дитячі самогубства - лише наслідками, причини яких приховуються у більш ширшій площині підліткових проблем. Тому здорова атмосфера в родині, довіра до батьків є вкрай важливою – і їх треба розвивати», - ділиться мама трьох дітей, двоє з яких є підлітки. 

Окрім трагічних випадків фізичної загибелі, тисячі дітей та підлітків щодня вирішують розірвати стосунки зі своїми батьками. Вони продовжують мешкати під одним дахом, але відмежовуються емоційно, будують фортеці недовіри та зневаги, залишаючись наодинці зі своїми проблемами:

•Про виникнення нервозності за останні 6 місяців повідомляє 74,5% підлітків. 

•Кожен десятий підліток протягом останнього місяця часто відчував, що не в змозі контролювати важливе у своєму житті, а кожен шостий (16,6%) – що труднощів накопичилося так багато, що їх неможливо було подолати.

•Незалежно від статі, віку, типу навчального закладу та розміру поселення, кожна четверта дитина повідомляла про "певне" та "значне" напруження під час виконання шкільних завдань як у класі/групі, так і вдома.

•Жертвами знущань протягом останніх 2 місяців з більшою чи меншою частотою визнали себе майже 38% усіх опитаних підлітків. З більшістю такі випадки траплялися один-два рази. 

•Кожен п’ятий підліток (21,1%) визнавав, що ображав своїх однолітків в інтернеті, так само як і  «жертвами» он-лайн знущань  себе ідентифікувала п’ята частина опитаних (21,5%).

Результати дослідження «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді України» від дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яке охопило більше 13 000 дітей з усієї країни, підсилюють батьківську тривогу. Саме тому,  батьки та церква  вирішили не залишатись осторонь. 

Спочатку вони організували семінар за участю  сімейного психолога, а згодом вирішили зробити цілу серію таких зустрічей і створили своєрідну батьківську школу і татівський клуб. Батьки обговорюють наболілі теми, діляться своїми успіхами та невдачами,  також почали проходити навчання за курсом «Основи сім’ї», використовуючи розроблені підручні матеріали.

Такі сімейні заходи відвідують як молоді пари, що тільки планують стати батьками, так і батьки, у яких назріло чимало питань у процесі виховання. 

Розвивати просвітницьку роботу активістам допомагає ГО «Happy Family ‐ Щаслива родина України» та відділи освіти Боярської та Борщагівської ОТГ. За кілька місяців проведено дванадцять заходів, охоплено більше 150 батьків. Організатори є самі батьки, тому добре розуміють важливість таких навчань, обговорень і планують продовжувати.

Наступний семінар, 21 квітня, буде присвячений особливостям виховання дітей 6-11 років.  

«Перед тим, як дитина стане підлітком, важливо закласти орієнтири, за допомогою яких вона керуватиметься у дорослому житті. Це останній період так званого «домашнього впливу» і його дуже небезпечно згаяти», - розповідає спікер Роман Голованов, психолог, батько двох дітей, засновник багатотисячного телеграм-каналу Лабораторія Дитинства 

За карантинних умов, семінар відбуватиметься у зум-форматі тож долучитись цього разу можуть не лише сусіди з району, а усі охочі.

Команда організаторів надішле нагадування з посиланням на zoom усім, хто зареєструється: https://forms.gle/Z49RbZb4k9cPdfA49

21 квітня, 18:00- 20:00. 

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімейДобрі справиЗагрози та викликиАнонси
Останні новини
Останні новини