Львівські медики виходили немовля, яке поміщалося у маминій долоні (ФОТО)
Надихаючі історії
10.06.2024
Лікарі дитячої лікарні святого Миколая у Львові впродовж семи місяців виходжували крихітку, яка народилася передчасно та мала вагу лише 600 грамів
«Настільки крихітна, що поміщалася в мамині долоні! Дівчинку, яка народилася на 24-му тижні вагітності вагою лише 600 грамів, виходила команда неонатологів дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Їм для цього знадобилося сім місяців», - йдеться у повідомленні.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це у Фейсбуці повідомляє Перше медоб’єднанння Львова, передає ukrinform.ua.

Зазначається, що Софійка, так назвали батьки немовля, третя і дуже бажана дівчинка в родині Данчівських, яка мешкає неподалік Львова. Попередні дві вагітності у її мами Андріани протікали без ускладнень. Коли 32-річна жінка носила під серцем уже третю донечку, у неї почались кровотечі. Була загроза втратити маля. Лікарі намагалися зберегти вагітність, але все було намарно. На 24 тижні вагітності у жінки сталося відшарування плаценти, і єдиним шансом на порятунок і крихітки, і мами був терміновий кесарів розтин. Його виконали у пологовому відділенні лікарні.

«Поспішайка» — так називають передчасно народжених діток. Софійка з’явилася на світ із маленькою вагою і дуже незрілою. Рятувати маля взялася команда відділення інтенсивної терапії новонароджених. Перші тижні життя Софійки були справді боротьбою, адже дівчинка мала незрілі легені і вже в першу добу життя потребувала трьох доз сурфактанту — спеціального препарату, який вводять в легені таких діток, щоб допомогти дихати.

«Теплий та затишний кувез на перші пʼять місяців життя замінив Софійці мамин животик. Також через раннє народження виникло чимало супутніх ускладнень, зокрема пневмонія і бронхолегенева дисплазія, що часто буває у екстремально незрілих немовлят. Тому дівчинка більше 100 днів не могла дихати самостійно — їй допомагав апарат штучної вентиляції легень, а згодом і CPAP — пристрій, що під тиском подає безперервний потік повітря. Самостійно їсти дівчинка теж довго не могла. Тому тривалий час Софійка отримувала харчування через зонд, допоки не навчилася їсти самостійно», — додають у медзакладі.

Лише, коли крихітній пацієнтці виповнилося п’ять місяців, загроза її життю минула. Софійка підросла, зміцніла і її перевели з реанімації у відділення патології новонароджених та почали готувати до майбутнього повернення додому.

«Після семи місяців перебування у лікарні Софійку нарешті виписують! З вагою — 4 кг 330 г! Ще деякий час немовля дихатиме за допомогою кисневого концентратора, але і це мине», — зазначають медики.

Джерело: ukrinform.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Надихаючі історіїСуспільство
Останні новини
Останні новини