5 фільмів, які допоможуть глибше усвідомити сенс Пасхи
Християнський світ
04.05.2021
У ці пасхальні дні християнам хочеться знову і по-особливому пережити всі події, які відбувалися з Ісусом Христом, від початку Його місійного шляху до розп’яття і воскресіння.

Сайт gcshelp.org пропонує добірку 5 хітових християнських фільмів на Великдень, які допоможуть глибше пережити і усвідомити пасхальні події.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«СТРАСТІ ХРИСТОВІ» (+18)

У ньому показані останні дванадцять годин з життя Ісуса Христа. Все – від моменту зради Юди, арешту і тортур до найстрашнішої кари в історії всього людства – розп’яття на хресті. Остання мить і непорушна віра, що Батько не покинув його… Картини фільму вражають. І це тільки коли дивишся з позиції глядача. А що відчували очевидці? Це не фільм про жорстокість, хоч вона там і є. Це фільм про велику жертву Бога заради людини. Можливо, після перегляду, нам стане більш зрозумілий сенс деяких свят християнського світу? Наприклад, Великодня. Сенс свята дуже яскраво показаний в останніх хвилинах фільму.

ЦІКАВІ ФАКТИ:

Під час сцен катувань актор Джеймс Кевізел двічі дізнався, що таке удар хлиста по оголеній плоті. Якщо в перший раз цей удар лише звалив його з ніг, то, отримавши удар вдруге, Джеймс вивихнув кисть.

Всі герої говорять тими мовами, якими вони говорили б два тисячоліття тому. Юдеї, включаючи Христа і апостолів, розмовляють арамейською, а римляни – на «вульгарній латині».

Мел Гібсон знав, що йому знадобляться кращі у світі фахівці з гриму, щоб зробити сцени бичування і розп’яття якомога більш реалістичними. Для зйомок цих епізодів фільму Джеймса Кевізела щодня гримували протягом семи годин.

Джеймсу Кевізелу не довелося придумувати, як зображувати фізичні муки – він їх дійсно відчував. Від багатошарового гриму його тіло покрилося пухирями, і він не міг заснути. Хрест, який Кевізел ніс на Голгофу, не був бутафорським – він важив близько 70 кілограмів. Хоча зйомки проходили взимку, актор був одягнений тільки в левову шкуру. Часто йому ставало так холодно, що він не міг говорити – його замерзле обличчя доводилося відігрівати, щоб він хоч трохи міг ворушити губами.

100 мільйонів доларів з каси фільму Мел Гібсон пожертвував католицькій церкві.

Щоб не показувати юдеїв винуватцями у смерті Ісуса, в фільмі пропущені вигуки євреїв «кров його на нас і на нащадках наших!», які є в Євангелії.

Фільм починається з епіграфа зі старозавітної книги пророка Ісаї, яка вважається в християнському вченні основним старозавітним пророцтвом про Христа. У першій сцені в Гефсиманському саду Ісус ламає голову змії (відсилання до третього розділу Книги Буття). Протягом фільму Ісус цитує Псалми, в тому числі випадки, не описані в Новому Завіті.

«БОГ НЕ ПОМЕР»

Чудова історія про внутрішню боротьбу юнака. Першокурсник Джош проходить випробування під час його спілкування з професором філософії, атеїстом. На першому ж занятті професор вимагає від своїх студентів, щоб вони підписали заяву «Бог помер» для того, щоб отримати залік із предмету. Джош відмовляється. Щоб залишитися у класі, він приймає виклик професора. Він повинен довести, що Бог існує, протягом серії дискусій з професором. Пристрасті, зрада, амбіції, але в кінці несподівана розв’язка!

У фільмі піднімаються питання, про які не прийнято говорити… Але що б зробив ти?

«ТИ ВІРИШ?»

Інтригуючий, такий, що тримає до кінця у напрузі, цей фільм змусить вас задуматися. Деякі кажуть, що не можуть заснути і всю ніч розмірковують про побачене – настільки картина їх вражає. Безліч питань будуть ставити собі різні люди у цьому фільмі.

Вмираючий хворий. У що він вірить? Мати-одиначка втратила все, які думки її наповнюють? Які висновки про своє життя зробить злодій, який втратив двох спільників під час невдалого пограбування? Малолітня вагітна дівчина, що залишилася одна на вулиці – чи знайдеться справедливість в цьому світі і для неї? Чи може Бог допомогти цим людям? Ти віриш?

«СИН БОЖИЙ»

Це біблійний епічний фільм, який розповідає історію Ісуса Христа від народження до Його вчення, Розп’яття і Вознесіння. Музика в цьому фільмі просто приголомшлива, допомагає повністю зануритися в ту епоху і відчути всі події самому. Цей фільм – один з небагатьох, який був схвалений представниками всіх християнських конфесій.

Ось, що говорить саме духовенство:

Кардинал Дональд Вюрл: «Я б порадив подивитися цей фільм деяким моїм знайомим, і особливо, думаю, фільм добре підходить для сімейного перегляду. Це чудова історія про Сина Божого, яка нагадає нам про Його любов до нас».

Пастор Рік Уоррен також позитивно відгукувався про фільм: «Це найпотужніший і пронизливий фільм, найкращий фільм про Ісуса з тих, що я вже дивився. Я знаю, що коли почнуть його показувати, він стане величезним благословенням для багатьох».

Єпископ Т. Д. Джейкс: «Я вважаю, що аудиторія буде в захваті. Вона буде зачарована і натхненна від фільму «Син Божий».

Пастор церкви «Lakewood» Джоел Остін: «Син Божий доводить, що коли талант і пристрасть стикаються, результат вражаючий».

«ПАСХАЛЬНІ ПЕРЕЖИВАННЯ»

Це фільм про останній день життя Ісуса Христа. Фільм-проповідь покликаний достукатися до кожного серця в цей останній час земної історії. Ні для кого не секрет, що Ісус Христос добровільно загинув за кожного з нас. Але що відчувала ця Людина і одночасно Бог, коли відбувався процес нашого відкуплення?

Саме про це й розповість нам фільм-проповідь, про великодні переживання. Цей фільм можна віднести до документального фільму і по праву назвати кращим з фільмів про Христа, тому що світ побачить життя Христа таким, яке воно було насправді.

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини