Баптисти надали 55 тон гуманітарної допомоги постраждалим від повені та пожеж
Добрі справи
08.09.2020
Всеукраїнський союз церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ) нещодавно реалізував гуманітарний проєкт допомоги тим, хто постраждав від підтоплення у західних областях та пожеж на Луганщині

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На заклик Братства долучитися до спільної допомоги наприкінці червня відгукнулися багато охочих. За два тижні був сформований вантаж для потерпілих 55 тонн продуктів.

На початку серпня було доставлено дві тисячі коробок (35 тонн) на захід та одну тисячу коробок (20 тонн) на схід. Логістичні центри розвантаження розташовувалися у Мукачеві та Сєвєродонецьку. Упродовж серпня продуктові набори були доставлені у 14 населених пунктів Прикарпаття, 27 Закарпаття та 37 Луганщини. 

Таку допомогу євангельсько-баптистське Братство змогло реалізувати спільно з помісними церквами, об’єднаннями та іноземними партнерськими організаціями.

Проєкт був реалізований насамперед через помісні церкви, а також у тісній співпраці з місцевою владою та соціальними службами. Ця допомога була адресована кожному постраждалому будинку та кожній сім’ї, які мала найбільшу потребу. 

Читайте також: Рятувальники ліквідували лісові пожежі на Луганщині

«На Луганщині ми відвідали одне із сіл, яке найбільше постраждало, Смолянинове. Отримавши у райраді списки 79 дворів, які найбільш потребують допомоги, ми поїхали за адресами і відвідали частину з них, розповідає Володимир Іваницький, координатор відділу гуманітарних проєктів Всеукраїнського союзу церков ЄХБ. Це був особливий та зворушливий момент, коли люди самі почали виходити на вулицю і просити їм допомогти. Люди відчули на собі опіку і були відкриті до розуміння того, звідки і від кого вони отримують допомогу. Ми молимося, щоб ця допомога насамперед наблизила людей до Бога, Який через Своїх дітей дбає про нужденних». 

У цьому селі, на жаль, немає церкви чи групи віруючих. Однак люди довіряли гостям і охоче йшли на контакт, показуючи документи, аби допомога мала належну підзвітність.

Всеукраїнський союз церков євангельських християн-баптистів висловлює щиру вдячність усім, хто відгукнувся на цю потребу, знайшли можливість допомогти тим, хто постраждали від повені на заході та пожежі на сході. 

Пресслужба ВСЦ ЄХБ

Джерело: baptyst.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Добрі справи