6 причин для християнина бути патріотом
Все для церков
28.01.2022
Хоча багато християн є прикладом того, як треба служити своєму народу, на жаль, серед віруючих є тенденція нехтувати країною. Більше того, є ті, хто засуджує патріотизм. А гасла типу «ми громадяни Неба, а тут все тимчасово» – часто лише виправдання матеріалізму або сектанства. Громадянином Неба чомусь бути краще в Америці, ніж в Україні. Або в себе в Домі молитви, а не на роботі.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини для християн!

Про це написав пастор Української біблійної церкви (Львів) Павло Токарчук на своїй сторінці в інстаграмі.

Служитель навів шість причин, чому християнин мусить бути патріотом своєї країни:

1. Патріотизм – це любов до свого народу. Заповідь любити – найбільша. І немає більшої любові, ніж коли хтось віддасть життя за свого брата.

2. Патріотизм не означає ненавидіти інші народи. Це називається нацизм. А справжній патріот – миролюбивий і готовий дружити з іншими націями, не втрачаючи свою ідентичність, але збагачуючи світ іншими барвами.

3. Любов до земної батьківщини не суперечить любові до Небесної. Ісус любив Ізраїль, плакав за Єрусалим, надавав пріоритет в служінні своєму народу. Проблема є тоді, коли любов до Батьківщини стає вище Божих принципів. Це може трапитись з будь-чим добрим, навіть з сім‘єю чи служінням.

Читайте також: Всеукраїнська Рада Церков закликає до єднання та молитви за Україну

4. Мати національну ідентичність – це добре. Бог встановив принцип кордонів країн і не допускає їхнього порушення. Бог обрав Ізраїль як окрему націю. Потім Бог обрав собі дітей з усіх народів. В цьому краса Євангелія – воно не розмиває національність, а об‘єднує різних людей.

5. Неможливо досягти Євангелієм країну, не розуміючи або зневажаючи її культуру. Хто повірить в те, що Бог любить українців, коли віруючі байдужі до українського? Це стосується в першу чергу мови країни, бо віра від слухання.

6. Бути патріотом не означає закривати очі на гріхи своєї нації. Навпаки, якщо ти не байдужий до когось, ти будеш говорити йому про помилки, які руйнують його життя. Тому єврейські пророки говорили багато неприємної правди народу, який любили.

Любімо свій народ!

P.S. Жити в іншій країні – не дорівнює зрадити Батьківщину. Я знаю багато людей з історії і сьогодення, які щиро люблять країну за її межами і служать їй. Водночас є купа людей, які живуть тут і щиро ненавидять цю землю. Патріотизм – це не просто присутність, а доброзичлива залученість в життя свого народу.

На тему важливливості патріотизму для християн висловлюється Ярослав Лукасік, директор Християнської відкритої академії: "Слово «патріотизм» має в корінні латинське слово PATER, тобто батько. Таким чином, патріотизм пов’язаний із 5 заповіддю – шануй батька свого та матір свою."

Джерело: svitogliad.com

c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Все для церковМолоде життя
Останні новини
Останні новини