Християнський гімн «Amazing Grace» може стати гімном штату Теннессі
Європа та світ
07.03.2021
Відома пісня «Amazing Grace» (О, благодать) у виконанні християнської кантрі-співачки Доллі Партон може стати офіційним державним гімном Теннессі, повідомляють церковні лідери.

Як пише ІА Світогляд з посиланням на Christian Headlines, два законодавці внесли в законодавчий орган штату Теннессі законопроєкт, який зробить «Amazing Grace» офіційною піснею штату. Мета цього, згідно із законопроєктом, полягає у «визнанні пісень історичного значення, які вплинули на штат Теннессі».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У законопроєкті йдеться:

Буде прийнято Генеральною Асамблеєю штату Теннессі:

РОЗДІЛ 1. Анотований Кодекс Теннессі, Розділ 4-1-302, змінений шляхом додавання наступного в якості нового підрозділу:

«Amazing Grace» Джона Ньютона у виконанні Доллі Партон як офіційний гімн штату Теннессі;

РОЗДІЛ 2. Цей акт набирає чинності після того, як стає законом, і цього вимагає суспільний добробут».

Пісню написав англійський пастор, який раніше був работорговцем, поки не усвідомив, наскільки неправильно було робити такі речі після того, як він став християнином. Однак в законопроєкті зазначається, що цю пісню обрали ще й тому, що, окрім відзначення життя Джона Ньюмана і важливості справи, за яку він боровся, пісню «Amazing Grace» записували багато виконавців, які мають тісні зв’язки з Теннессі. Це, зокрема, Доллі Партон, Елвіс Преслі, Теннессі Ерні Форд, The Spirit of Memphis Quartet, Fairfield Four, Віллі Нельсон, Арета Франклін, Літл Річард, The Oak Ridge Boys, Мерл Хаггард, Алан Джексон і Гарт Брукс.

Джон Ньютон боровся за скасування рабства і зіграв певну роль у його забороні в Англійській палаті громад у 1804 році. Він написав цю пісню, тому що його переслідували примари рабів, яких він продав, перш ніж він усвідомив, наскільки жахливим було це ремесло. Коли його запитали про його колишню професію, Ньютон відповів:

«Для мене це завжди буде предметом принизливих роздумів, що колись я був активним інструментом у бізнесі, від якого тепер моє серце здригається».

Ця відповідь прийшла приблизно в той час, коли він опублікував «Думки про африканську работоргівлю», де він розкрив жахи работоргівлі.

Джерело: ІА Світогляд

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави. 

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світСуспільство