Британці назвали Біблію «життєво важливим засобом порятунку» в умовах карантину
Християнський світ
09.11.2020
Нове дослідження продемонтрувало, що Біблія була життєво важливим засобом порятунку християн у Великобританії та Ірландії під час карантину COVID-19.

Додаток для вивчення Біблії WordGo замовив дослідження, а компанія Savanta ComRes провела опитування, яке показало, що 63% дорослих християн у Великобританії і Ірландії, які відвідують церкву, кажуть, що Біблія зіграла вирішальну роль у допомозі їм впоратися з життєвими труднощами з моменту початку перших коронавірусних обмежень у березні, передає christianpost.com

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Приємно чути, як Бог втішає людей через Біблію в ці важкі часи. Це показує нам справжній вплив Біблії на наше життя. За часів великої невизначеності нам потрібні позачасова мудрість і справжній мир, які тільки слова Бога можуть принести», – сказав директор WordGo Саймон Леннокс.

«Найбільш радикальне, що ми можемо зробити для свого психічного і духовного здоров’я в цю пору, – це розмовляти з Богом, в молитві і в Святому Письмі, – додав він. – У кінцевому рахунку, якщо ми збираємося зіткнутися з життєвими невизначеностями – смертю, хворобами або голодом – нам потрібно почати день з нашої впевненості у Христі».

За даними BBC, відповідно до нових обмежень другої ізоляції в Великобританії людям повинні залишатися вдома, якщо у них немає особливої ​​причини кудись поїхати, наприклад, на роботу, яку не можна виконувати з дому. Зустрічі в приміщенні або в приватних дворах не дозволені, але люди можуть зустрічатися з однією людиною з іншої сім’ї на вулиці або в громадському місці.

В Уельсі, відповідно до обмежень «пожежної безпеки», в продуктових магазинах заборонено продавати вітальні листівки і книги, а іншим магазинам заборонено продавати ковдри, електричні лампочки, дитячий одяг та електроніку.

Дослідники з’ясували, що з 1905 осіб, опитаних в рамках опитування WordGo / Savanta ComRes про читання Біблії під час карантину, приблизно 60% постійних церковних прихожан заявили, що Біблія їх надихає і мотивує.

Леннокс додав: «Оскільки пандемія усунула більшу способів того, як ми сприймаємо церкву або спільноту разом, так легко відчувати себе ізольованим, роз’єднаним і далеким від Бога і один одного. Ми запустили додаток WordGo на початку карантину, щоб надати церквам новий і доступний спосіб допомогти своїм громадам залишатися на зв’язку за допомогою вивчення Біблії. Ми сподіваємося, що воно буде і далі допомагати людям звертатися до Біблії в пошуках Божої мудрості і розради під час цих важких днів».

Підбадьорення, яке багато людей в Англії та Ірландії черпали з Біблії, відбулося навіть тоді, коли залученість в релігійних спільнотах серед читачів Біблії знизилася через обмеження COVID-19. Однак читання Біблії залишалося стабільним.

У своєму останньому звіті Американське біблійне товариство виявило, що в січні 49% користувачів Біблії в Сполучених Штатах були частиною релігійної спільноти, де вони могли досліджувати і обговорювати духовні теми. До червня це число впало до 39%.

«У червні більшість респондентів (65%) вказали, що їхнє користування Біблії «не змінилося», кожен п’ятий (21%) сказав, що воно збільшилося, і тільки один з 10 (10%) сказав, що вона зменшилася», – йдеться в дослідженні ABS.

«У порівнянні з січнем, використаня Біблії трохи знизилося – з 33% до 31%. У той час як загальнонаціональні зміни в звичках читання Біблії були незначними, люди, на яких COVID-19 вплинув особисто, стали частіше, ніж в середньому, читати Біблію».

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини