Українські церкви закликають піклуватися про сиріт і приймати їх в сім’ї
Все для церков
08.11.2020
Релігійні діячі різних конфесій долучилися до заходів із нагоди Всеукраїнського дня молитви за сиріт, який цього року припадає на 8 листопада, щоб звернути увагу суспільства на проблему сирітства

Глави церков України наголосили, що сирітство має бути подолано шляхом популяризації відповідального батьківства, а також заохочення подружніх пар до всиновлення й удочеріння дітей, які залишилися без батьківської опіки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

День молитви за сиріт проводиться в Україні кожної другої неділі листопада за ініціативи Альянсу «Україна без сиріт», цього року вже вдесяте. З цієї нагоди Головуючий у ВРЦіРО, Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній у відеозверненні до громадськості закликав проявити особливу турботу про сиріт:

“Сьогодні на нас Господь покладає особливу місію — зігріти своєю любов’ю та проявити турботу про тих, хто цього дуже потребує — дітей-сиріт. Сирітство — це не лише серйозна особиста чи соціальна проблема, це проблема, найперше, духовна, і вона стосується всіх людей, а не лише дітей з особливою долею. Сам Спаситель турбується про сиріт і подає нам приклад доброти, який ми повинні наслідувати — допомагати, підтримувати, любити й творити добро для інших, пам’ятаючи слова Господа: «Зробивши це одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили»”.

Інші члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій також виступили з відеозверненнями з цієї проблематики.

Старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко закликав усіх замислитися над тим, що каже Біблія про Боже ставлення до цих дітей:

“Бог любить діток, дбає про них. І Він хоче допомогти їм через вас і через мене. Закликаю усіх молитись за дітей, які потерпіли у своєму житті втрату батьків. Але не тільки молитися закликаю, але й вкласти свою лепту”.

Читайте також: Всеукраїнський день молитви за сиріт — десятий ювілейний захід пройде 8 листопада (ВІДЕО)

Як зауважив голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, церковні громади вже багато років докладають зусиль, щоб діти-сироти не попадали до інтернатів, а виховувалися в сім’ях. Однак статистика свідчить про зменшення числа усиновлень в Україні.

“Ми закликаємо усі церкви, щоб перш за все об’єднавшись, ми молилися і духовно підтримували сиріт. Ми просимо вас, у ваших церквах особливо… звернути увагу на сім’ї, які прийняли сиріт. І проблеми короновірусу, і проблеми економічні сьогодні даються в знаки. І багато з тих, які могли бути прийнятими у наші дома, сьогодні залишаються в інтернаті. Але наша мета — Україна без сиріт”. 

Єпископ Київсько-Житомирський Римсько-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький зазначив, що сирітство є великою раною для народу, а також для цілого суспільства.

“Запрошую, щоб ми сьогодні звернулися до Бога Отця, який знає кожного сироту по імені, знає про Свій план для кожної людини, щоб Він сьогодні, як дбайливий Батько, попіклувався про них і послав тих людей, які зможуть їм допомогти. Запрошую сьогодні до цієї жвавої сердечної молитви”, — закликав єпископ.

Свою підтримку ініціативі «Всеукраїнський день молитви за сиріт» висловив також Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Він наголосив, що важливо не лише молитися, але також і діяти:

“...щоб кожна дитина сирота отримала люблячу сім’ю, щоб діти не потрапляли до інтернатів, щоб батьки і держава були свідомі, що дитина — це цінність”.

Джерело: vrciro.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Все для церковВсе для сімей
Останні новини
Останні новини