Протестантські Церкви закликають скасувати дискримінаційні обмеження карантину вихідного дня
Covid-19
17.11.2020
Про це йшлося на зустрічі керівників протестантських Церков, яка відбулася 17 листопада на запрошення Олександра Ткаченка, міністра культури та інформаційної політики України.

Учасники зустрічі (частина скористалися платформою Zoom) обговорили з міністром на Головою Державної служби з етнополітики та свободи совісті Оленою Богдан ряд найактуальніших тем життя суспільства та релігійної спільноти зокрема, йдеться на Facebook-сторінці Ради Церков. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Одними з головних були пропозиції церков щодо впорядкування карантину вихідного дня. Міністру передано лист від Ради Євангельських Протестантських Церков України з проханням забезпечити можливість безперервного функціонування культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їх наповненості не більше ніж 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння. 

Інша пропозиція полягає в тому, щоб релігійні заходи у приміщеннях без стаціонарних сидінь та на відкритому повітрі обмежувати не конкретною кількістю осіб, а вимогою дотримання безпечної фізичної дистанції щонайменше у 1,5 метри між присутніми.

Читайте також: Рада не підтримала скасування карантину вихідного дня

"…Переконані, що ефективна діяльність церков і релігійних організацій щодо душпастирської опіки та задоволення релігійних потреб громадян є надзвичайно важливою з огляду на складні життєві обставини, в яких опинилися багато наших співвітчизників у зв’язку з пандемією COVID-19", - запевняють священнослужителі. 

Учасники зустрічі обговорили також труднощі при реєстрації релігійних громад, загрози гендерної ідеології, системне блокування розмитнення гуманітарних вантажів, тарифи на газ для релігійних організацій та намітили формати можливої взаємодії для вирішення означених та інших проблемних питань. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19Християнський світ
Останні новини
Останні новини