Настав час масової громадянської непокори проти незаконних наказів та локдауну – пастори США
Covid-19
03.01.2021
В Сполучених Штатах серед церковних служителів набирає обертів підпільний рух громадянської непокори. Не на камеру пастори заявляють, що більше не закриють церкви хай там що і продовжують проводити служіння.

Як повідомляє видання Federalist на даний час вже очевидно, що державні та місцеві чиновники, що впроваджують коронавірусні обмеження та домашній режим, нерідко вигадують ситуацію.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дуже часто їхні накази базуються не на науці чи даних, а на гротескному розумінні власного авторитету та безпомилковості. В умовах погіршення пандемії вони намагаються продемонструвати свої сміливі рішення  аби зупинити розповсюдження вірусу, аж поки це не торкнеться певних особистих інтересів.

Ось чому американці, які живуть за довільними та неконституційними наказами про запровадження локдауну, повинні просто масово їх ігнорувати як акт громадянської непокори.

На початку грудня суддя Вищого суду округу Лос Анджелеса Джеймс Чалфант закликав мера та чиновників округу в галузі охорони здоров'я надати наукові докази, що обґрунтовують заборону прийому їжі в ресторанах на відкритому повітрі. “Ви мусите провести аналіз ризику та вигоди для громадського здоров'я. Ви не можете просто говорити про ризик поширення хвороби. Ви повинні говорити про користь від того коли ресторани відкриті», - сказав Чалфант.

Така закономірність спостерігається по всій країні. Обрані посадовці, часто мери або губернатори з демократичної партії, запроваджують жорсткі правила, комендантську годину, обмеження на збори чи працю, або повну заборону заходів, викликаючи ворожнечу з боку певних груп людей та схвалення від інших.

Так нещодавно було прийнято рішення Верховного Суду США про те, що розпорядження губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо щодо спеціальних обмежень для церков та інших молитовних будинків було неконституційним.

Нерідко політики не дотримуються власних правил та рекомендацій щодо пандемії, бо вважають, що локдаун, комендантська година та обмеження стосуються бідних людей та робітничого класу, а не таких, як вони. Це ті самі лідери, які мовчки чи відкрито схвалювали масові акції протесту «Black lives matter” протягом літа та осені. На їхню думку, такі протести були нормальними, оскільки вони були вигідні їх суперечливій політиці. Але всі ми знаємо, що могло б статися, якби натовпи людей зібрались на знак протесту, скажімо, проти драконівських коронавірусних наказів.

На щастя, ми американці і живемо у вільній країні – в місці, де люди керуються законами, а не людьми тому ми маємо конструктивний спосіб висловити свою лють і обурення: ми можемо просто перестати підкорятися цим беззаконним наказам.

Ми можемо безпечно відкрити свій бізнес та церкви. І хай тільки деспоти у місцевому управлінні охорони здоров’я чи мерії наважуємось нас зупинити. Якщо немало з нас займе позицію, як це має робити вільний народ, Гарсетті (мер Лос Анджелесу), Ньюсом (губернатор ш. Каліфорнія) і Куомо (губернатор ш. Нью Йорк)  відступлять, а якщо ні -  вони можуть зіткнутися з масовими протестами, обуренням громадськості і врешті-решт вироком Верховного суду.

Джерело: The Federalist, 9Marks

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Covid-19
Останні новини
Останні новини