Чернівецька облрада перемогла у суді: місцеві депутати мають право захищати сім’ю і протидіяти ЛГБТ-пропаганді
Суспільство
14.11.2020
Активісти руху ЛГБТ здійснили спробу через суд визнати протиправним Звернення щодо захисту інституту сім’ї, яке ухвалила Чернівецька обласна рада. Справа тривала два роки. І, нарешті, на початку листопада вона завершилася перемогою просімейної коаліції, що підтверджується Постановою апеляційного суду.

23 травня 2018 року Чернівецька обласна рада ухвалила рішення «Про звернення депутатів щодо захисту інституції сім’ї в Україні». Депутати проголосували за звернення до Президента Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Ради Національної безпеки та оборони України з метою захисту інституції сім’ї, материнства, батьківства, дитинства, передає "Всі разом".

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Одна з ЛГБТ-організацій 8 листопада 2018 року подала позов до суду, де називає дії Чернівецької облради «підбурюванням  до дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації, та утисками». Позивач вимагав визнати дії обласної ради протиправними та скасувати рішення яке, на їхню думку, «порушує права та законні інтереси представників сексуальних та гендерних меншин».

Чернівецька обласна рада, яка є відповідачем по справі, наполягаючи на законності свого рішення, подала клопотання про залучення до матеріалів справи висновків незалежної експертизи. Представник обласної ради звернувся до Ради науково-практичних експертиз при Інституті держави та права ім. В. М. Корецького НАН України.

Згідно Висновку Ради науково-практичних експертиз при Інституті держави та права ім. В. М. Корецького НАН України від 07 лютого 2020 року дії Чернівецької обласної ради щодо звернення до керівних органів держави про захист інституції сім’ї в Україні ґрунтуються на вимогах чинного законодавства України, оскільки вчиненні відповідно до її компетенції.

Суд першої інстанції 2 липня ухвалив рішення на користь Чернівецької облради та відмовив ЛГБТ-організації у повному обсязі. Проте у мотивувальній частині містились твердження, які, на думку, просімейних експертів були некоректними. Тому була подана апеляційна скарга із метою зміни формулювання мотивувальної частини Рішеня суду першої інстанції.

Розглянувши матеріали справи та правову оцінку наукових експертів Шостий апеляційний адміністративний суд 2 листопада 2020 року Постановою  № 320/5975/18 вирішив змінити мотивувальну частину рішення суду першої інстанції, а також затвердив відсутність ознак дискримінації у рішенні на захист сім’ї. У документі також зазначено, що ЛГБТ-організація не наділена правом на подібні вимоги.

«Оскільки  встановлення вказаних обставин не сприяє ефективному захисту прав, свобод та інтересів позивача, який, як встановлено судом першої інстанції, не наділений правом на заявлення таких позовних вимог», — йдеться у тексті Постанови.

Представник Чернівецької обласної ради – адвокат Сергій Гула, під час тривалого судового процесу акцентував на законності та правомірності дій депутатів. Адвокат впевнений: «закон на нашому боці».

«Цей процес був достатньо непростим та тривалим. Представники ліберальної організації були достатньо агресивно налаштовані. І ставили стратегічну ціль — обов’язкво перемогти. Але дякувати Богу, ми, разом з командою «Всі разом», змогли вибудувати хорошу стратегію, щоб здобути судову перемогу! Слава Богу!», – зазначає Сергій Гула.

«Рішення судів — логічні, обгрунтовані і законні та відображають позицію більшості тверезо мислячих громадян України. Ми готові й надалі захищати всіма доцільними і правомірними способами інститут сім’ї, духовні і моральні цінності в нашій країні від будь-яких неприродних гендерних збочень і зазіхань«, — зазначає Сергій Чабан, юрист, громадський діяч із м. Чернівці.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини