Чи можна християнській молоді користуватися додатками для знайомств?
Молоде життя
07.04.2021
Знайомства в Інтернеті не втрачають своєї популярності. Якщо раніше охочі користувалися сайтами знайомств, то зараз, на їх заміну прийшли додатки, де навіть християнські пари знайомляться.

Але чи можна назвати інтернет знайомства хорошим способом знайти собі пару для християнської молоді? Очевидно, в Біблії про це прямо не сказано. Але, виходячи з деяких принципів, які описуються в Біблії, цілком зрозуміло, що  використання додатків для знайомств це не найкраща ідея для підлітків і молоді.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ось кілька причин.

Додатки для знайомств в основному орієнтовані на короткочасні стосунки.

Найпопулярніші додатки для знайомств в значній мірі пов'язані лише з одноденними стосунками і короткими інтригами. Хоча деякі з цих додатків та сайтів іноді стають результатом і довгострокових відносин, переважна більшість зв'язків носять короткий і поверхневий характер.

Ставлення до побачень в цьому світі сильно відрізняється від того, до чого ми повинні прагнути як християни. Наша ціль полягає не в задоволенні сексуальних пожадливостей або пошуку когось, з ким можна розвіяти самотність. А в пошуку людини, яку Бог нам послав, для того щоб з нею створити сім’ю.

Більшість користувачів додатків знайомств, це особи, яким нічого не потрібно, крім як переспати з якомога більшою кількістю людей або знайти кого-небудь, щоб провести суботній вечір. Християнам безумовно не варто брати участь в таких побаченнях.

Додатки для знайомств викреслюють дружбу з відносин.

Коли ви реєструєтеся в  додатку для знайомств, то ви вже розумієте, вам потрібен тільки «партнер».  Але коли ви зустрічаєтеся з кимось в реальному житті, в школі або церкві, швидше за все, ви подружитеся ще до того, як подумаєте про побачення.

Дружба – ідеальний фундамент для романтичних відносин, а пізніше і для шлюбу. І хоча не обов'язково дружити зі своїм партнером до того, як ви почнете зустрічатися, це, безумовно, чудовий спосіб познайомитися з кимось без тиску та поспіху, для того, щоб потім прийняти усвідомлене рішення. Додатки для знайомств викреслюють цей крок.

В додатках для знайомств складно знайти справжніх християн для початку відносин.

В 2 Коринтян 6:14 написано: «До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?»

Іншими словами: не виходьте заміж за нехристиян. А оскільки побачення передують шлюбу, для підлітків-християн буде мудрішим не зустрічатися з невіруючими, враховуючи їх погляд на «відносини без зобов’язань».

Хоча деякі християни використовують додатки для побачень, вони не так популярні серед християн (ймовірно, через причини, згадані в цій статті!), тому буде складно знайти християнина через додаток або веб-сайт. Швидше за все, замість цього ви зіткнетеся з безліччю невіруючих, які будуть шукати зовсім інших речей, ніж ви.

Читайте також: Яке місце дівчини християнки в сучасному світі сексуальної культури?

Додатки для знайомств можуть говорити про недовіру до Божого плану.

Якщо ви ще в підлітковому віці, дозвольте мені підбадьорити вас: якщо ви хочете одружитися, у вас є БАГАТО часу.

Вхід в додаток для знайомств в підлітковому віці може вказувати на те, що ви відчайдушно потребуєте любові і турбуєтеся про те, що не зустрінете когось ще в реальному житті.

Хоча деякі християни старшого віку вважають за краще використовувати сайти знайомств і додатки, щоб знайти партнера, коли вони відчувають, що їм не вистачає можливостей познайомитися з кимось в реальному житті, це точно не відноситься до підлітків.

Після школи ви можете вступити в університет або коледж, де ви зустрінете набагато більше людей. Потім є робота, друзі друзів, нові церкви і соціальні гуртки. У світі багато чудових людей, з якими ви можете зустрітися віч-на-віч, і Бог поставить їх на ваш шлях, якщо прийде час.

У Бога є план на ваше життя, і не потрібно поспішати з романтикою. Довіряйте його моменту і пам'ятайте, що якщо він хоче, щоб ви одружилися, ви рано чи пізно зустрінете потрібну людину.

Додатки для знайомств призначені тільки для осіб старше 18 років.

Якщо жодна з попередніх причин, не переконала вас уникати додатків для знайомств, ця безперечно має: додатки для знайомств призначені тільки для користувачів старше 18 років.

Як християни, ми покликані поважати правила і закони нашої країни, тому що вони встановлені під владою Бога. Якщо вам менше 18 років, неправильно брехати про ваш вік, щоб використовувати будь-який додаток або веб-сайт, в тому числі додатки для знайомств.

І є вагома причина, по якій вони обмежуються 18+ - старшокласникам не слід турбуватися про побаченнях.

Якщо в підлітковому віці вам довелося зустріти чудову християнську дівчину або хлопця і ви хочете з ними зустрічатися, це прекрасно! Переконайтеся, що ви робите це з розумом. В тому, щоб зустрічатися в підлітковому віці, по суті, немає нічого поганого.

Але не шукайте партнера в додатках для знайомств. Довіряйте Божому плану, насолоджуйтеся своєю самотністю, спочатку створюйте дружбу і просто тримайте очі відкритими на випадок, якщо Бог приведе  цю особливу людину в ваше життя.

За матеріалами: fervr.net

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

 

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Молоде життя
Останні новини
Останні новини