З 1 липня життя українців за кордоном зміниться: чого очікувати в Польщі, Ізраїлі та Австрії
Європа та світ
01.07.2022
Розповідаємо про головні нововведення липня, що стосуються українців за межами країни

Мільйони українців виїхали за кордон у пошуках прихистку від війни. Європейські країни розгорнули програми підтримки для тимчасово переміщених осіб. Однак поступово в програмах відбуваються зміни.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Редакція segodnya.ua зібрала інформацію про те, на що чекати українцям за кордоном з 1 липня.

Польща

На харчування та ночівлю українців у Польщі держава виділяє 40 злотих (275 грн) на добу. З 1 липня виплати припинять, але не для всіх – кожен випадок розглядатимуть окремо.

Зокрема, на добові 40 злотих можуть розраховувати біженці, що прибули в країну після 24 лютого, але перебувають там менше ніж 120 днів. Для тих, хто приїде в липні, виплати також збережуть.

На продовження фінансової підтримки можуть розраховувати люди з найменш захищених соціальних категорій:

  • вагітні;
  • пенсіонери;
  • багатодітні матері;
  • люди з інвалідністю.

Окрім цього, в липні стартує прийом онлайн-заявок на програму "Добрий старт", якою можуть скористатися українці. Вона передбачає виплату 300 злотих (1994 грн) батькам школярів на кожну дитину, яка йде на навчання з вересня.

Водночас з 1 липня українські переселенці в Польщі зможуть подорожувати лише на загальних умовах, без права на безкоштовний проїзд потягами РКР Intercity. Це означає, що усім громадянам України доведеться купувати квиток за повну вартість.

Ізраїль

Із 1 липня українці, які прибули в Ізраїль до початку повномасштабного вторгнення РФ, зможуть офіційно працювати в країні. За попередніми підрахунками, рішення стосується 13 тис. громадян України, які зараз перебувають в Ізраїлі та в яких закінчується термін дії туристичних віз.

Для українців, що приїхали в країну після 24 лютого, продовжили посвідку на проживання до кінця липня.

Австрія

Наприкінці червня з’явилася інформація, що у Відні продовжили термін безкоштовного перевезення українців у громадському транспорті міста. За інформацією українського посольства в Австрії, громадяни України зможуть їздити без оплати та без квитка до кінця вересня. Достатньо буде показати під час контролю посвідчення особи. Раніше повідомлялося, що безкоштовний проїзд у Відні зберігатиметься до 1 липня.

Обмін гривні в ще одній країні

Від 27 червня українці в Швейцарії можуть обмінювати готівкові гривні на місцеву валюту. Раніше такі зміни запровадили в Італії, Бельгії та Нідерландах.

Скористатися послугою обміну швейцарських франків і гривні в банках можуть лише повнолітні громадяни України, які отримали дозвіл на тимчасове перебування у Швейцарській Конфедерації. Для цього потрібно відвідати окремі відділення банків UBS Switzerland AG та Credit Suisse.

Для обміну є ще кілька важливих умов:

  • він здійснюється у межах ліміту до 10000 на одну особу;
  • обмінний курс встановлюється щотижня та публікується на сайтах UBS Switzerland AG та Credit Suisse.

Не можна обмінювати серйозно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Джерело: segodnya.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світДопомога під час війни
Останні новини
Останні новини