Чому чоловікам дають перемагати у жіночих змаганнях?
Загрози та виклики
05.12.2023
У жіночому півмарафоні Нью-Йорку переміг студент-медик, який вважає себе жінкою. Чоловік називає себе Кае Люсі Равічандран, і внаслідок ліберального законодавства штату йому було дозволено брати участь у жіночих змаганнях

Він фінішував на 6 хвилин раніше своєї суперниці, яка взяла срібло, що свідчить про очевидну перевагу чоловіків у спорті та несправедливість щодо рівних умов учасниць саме жіночих змагань. Ба більше, після перемоги Равічандран заявив, що був взагалі «не у формі» і відчував себе «занадто повільним». До цього він брав участь у подібному змаганні в Бостоні.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Очевидна перевага чоловіка над жінкою в спорті викликала обурення в багатьох спортсменок. Наприклад, плавчиня Райлі Гейнс заявила, що «Справжньою переможницею жіночого змагання стала Аманда Ауссемс» [яка посіла друге місце]. З нею погодилися інші жінки, проте сам трансгендер назвав критику своєї фізичної переваги «фанатизмом», пише c4u.org.ua.

Цікаво, що в дискусіях про допущення трансгендерів до жіночих змагань мова йде про перемоги чоловіків, які фізично сильніші, але ми не чуємо, щоб жінка-трансгендер, яка вважає себе чоловіком, перемагала б у чоловічих змаганнях. Перемога чоловіка у жіночому змаганні несправедлива та просто абсурдна, проте відкрито говорити про це зважуються далеко не всі.

Публічна критика допуску чоловіків до жіночого спорту зіштовхується зі звинуваченнями у трансфобії, нетерпимості і, як читаємо вище, фанатизмі. Натомість в анонімних опитуваннях суспільна думка досить однозначна. Літній звіт соціологічної групи Gallup показав: майже 70 відсотків американців вважають, що стать, визначена при народженні, має визначати участь людей у ​​спорті.

На сьогодні 23 штати у США запровадили певну заборону для трансгендерних спортсменів. Ці обмеження направлені на забезпечення справедливості, проте ЛГБТ-організації трактують їх як трансфобні упередження. При цьому штати, які дозволяють чоловікам змагатися з жінками, ігнорують права жінок на рівні можливості, а відтак результати цих змагань не відображають реальну перемогу. Це стосується і деяких західних держав: Канади, Великої Британії, Австралії та Нової Зеландії.

Загалом ідея допуску трансгендерів до жіночого спорту цілковито неприйнятна з кількох причин:

1. «Транс-жінки» — це чоловіки, такими вони народилися і такими ж вони помирають.

2. Фізична перевага чоловіків — це біологічний факт.

3. Населення навіть досить ліберальних держав визнає участь трансгендерів у жіночих змаганнях несправедливим.

Джерело: c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Загрози та викликиЄвропа та світСуспільство
Останні новини
Останні новини