Молоді чоловіки більш схильні до батьківства, ніж жінки – дослідження
Аналітика
01.03.2024
У контексті змінюваних суспільних норм і зростаючої тенденції до пізнішого вступу в шлюб та батьківство, нове дослідження від Pew Research виявляє цікаву тенденцію: молоді чоловіки виявляють більше бажання стати батьками порівняно з їхніми ровесницями

У сучасному світі, де молоді люди все частіше відкладають шлюб та народження дітей на пізніший термін порівняно з попередніми поколіннями, дослідження Pew Research проливає світло на ставлення молодих дорослих до батьківства. Згідно з опитуванням, проведеним серед американців віком від 18 до 34 років, чоловіки значно частіше, ніж жінки, висловлюють бажання мати дітей у майбутньому.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на christianpost.com.

Це дослідження, що охопило понад 1495 респондентів у період з 24 жовтня по 5 листопада 2023 року, виявило, що майже 69% молоді мають намір одружитися в майбутньому, тоді як близько 51% молодих дорослих, які ще не мають дітей, висловили бажання стати батьками. Цікаво, що ставлення до шлюбу та батьківства серед чоловіків і жінок виявилося приблизно однаковим, проте чоловіки виявили більшу схильність до батьківства.

Дослідження показує, що більше половини (57%) молодих чоловіків без дітей кажуть, що вони хочуть мати дітей одного дня, тоді як менша частка молодих жінок без дітей (45%) сказала те саме.

Опитування також показало, що багато молодих дорослих не відчувають значного тиску з боку своїх батьків щодо шлюбу або народження дітей. Серед тих, хто ніколи не був одружений, 73% зазначили, що не відчувають майже жодного тиску від батьків стосовно одруження. Аналогічно, 67% молодих людей без дітей повідомили про відсутність тиску на них з боку батьків щодо створення сім’ї.

Це дослідження відкриває нові перспективи щодо суспільних настроїв та очікувань молоді у сфері сімейних відносин та батьківства, вказуючи на зміну парадигми у підході до цих питань.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АналітикаСуспільство Європа та світ
Останні новини
Останні новини