Чотири способи як виховати в дітях просімейну позицію щодо абортів
Все для сімей
23.02.2021
Тема абортів у світі мабуть одна з найбільш обговорюваних та надзвичайно важлива. Як християни, ми не можемо стояти осторонь вбивства ще ненароджених дітей, тому активно озвучуємо свою позицію владі та серед суспільства. Однак, як часто і чи взагалі ми пояснюємо нашу позицію своїм дітям? Як виховати в дітях просімейну позицію щодо абортів? Читайте у матеріалі нижче

1. Говоріть про аборти.

Відверто розмовляйте з дітьми про аборти. Не мовчіть. Це незручно, але тільки спочатку. За обіднім столом часто виникають такі актуальні теми, як цінність людського життя, сім'я та відносини. Ми рідко зупиняємо обговорення цікавих питань. Дітям піде на користь приймати участь в дебатах, де обговорюються аргументи і докази вашої позиції, а ще це викличе інтерес та бажання досліджувати цю тему далі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Звичайно, обговорення має проходити з урахуванням віку дітей. Дайте дітям можливість, незалежно від їх віку, задавати питання та отримувати пояснення, якщо вони не розуміють, про що ви говорите. Більше того, як батьки, ми маємо переконатись, що ми вільно володіємо змістом питання та можемо пояснити чому переривання вагітності є насамперед гріхом перед Богом. Окрім того, є безліч надійних місцевих ресурсів, включаючи організації проти абортів які зможуть допомогти вам отримати потрібні знання. 

2. Турбуйтеся про бідних.

Турбота про знедолених може здатися дивною порадою для виховання про-лайф покоління, але насправді це дуже важливо. Вони на власні очі зможуть побачити, що рух за цінність людського життя це не лише про піклування до народження, але й довічна турбота про людей після їх народження.  Вам доведеться протистояти цьому аргументу конкретними діями.

Недостатньо викласти статистичні дані про благодійну діяльність, яку християнська громада поширює матерям та сім'ям, які цього потребують. Натомість нам потрібна сімейна культура, орієнтована на піклування про бідних. Існує два шляхи створення цієї культури. Перший шлях - через пожертви грошей. Нехай ваші діти бачать, як ви віддаєте гроші як організаціям, так і людям, які цього потребують. Другий спосіб - це безпосереднє служіння - наприклад, волонтерство в соціальних їдальнях, інтернатах, будинках для літніх людей, в центрах для матерів та жінок, що постраждали від насилля.

3. Відстоюйте свої переконання публічно.

Відстоювати свої переконання публічно - це значить перейти від слів до діла. Так само як і порада піклуватися про бідних,це може доставляти певні незручності і навіть дискомфорт, але навчить ваших дітей, що захищати святість життя ненароджений людей - це серйозна справа. Прикладами є мирний, молитовний протест в абортних центрах у вашій громаді чи участь у сімейних маршах за життя.

4. Народіть ще одну дитину.

Якщо наша мета сформувати свідоме мислення проти переривання вагітності та на захист життя  - то нема кращого уроку, який ми можемо дати, ніж вітати появу життя у вашій сім'ї? Крім того, чи є більший подарунок який ми можемо подарувати своїм дітям, аніж ще один братик чи сестричка?

Усиновлення також є способом розширення сім'ї як вираз нашої любові до життя. Існують також й інші менш постійні форми гостинності – наприклад взяти стареньких батьків до себе додому, які, в іншому випадку, потрапили б у будинок престарілих. Безумовно, подібні кроки тягнуть за собою певний ризик. Але яка наша мета? Якщо ми хочемо вкласти в своїх дітей істину про цінність і гідність людського життя, тоді немає кращого способу продемонструвати це, ніж прояв жертовної любові до іншого члена сім'ї!

БУДЬТЕ ПРОАКТИВНИМИ В ПИТАННЯХ СВЯТОСТІ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ

Поки діти живуть ще з вами вдома вони мають дослухатися до вас. Будьте ініціативними у формуванні їх чутливості до життя. Нехай їх фундаментом будет розум та раціональні аргументи; навчіть їх логіці та ембріології; покажіть їм відеоролики з недоношеними дітьми та приведіть їх до ліжка тих, хто вже на схилі свого життя. Вчіть їх завжди і повсюду.

Приповісти 22:6: «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї»

За матеріалами: christianheadlines.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімей
Останні новини
Останні новини