МОЗ: Кількість випадків COVID-19 зросла у 4 рази, але нових карантинних заходів не буде
Covid-19
08.08.2024
Міністерство охорони здоров'я повідомляє, що попри зростання кількості випадків COVID-19 в Україні протягом останнього місяця, підстав для запровадження нових обмежувальних заходів немає

За останній місяць значно зросла кількість українців, хворих на COVID-19, однак загальна чисельність поки що не настільки велика, щоб була потреба вводити нові обмеження.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, передає pravda.com.ua.

Кузін розповів, що у липні зареєстровано понад 8 тисяч випадків COVID-19, тоді як у червні було трохи більше 2 тисяч.

За його словами, рівень захворюваності залежить від щільності населення: у Києві, Львівській та Івано-Франківській областях він найвищий.

Він також повідомив, що в Україні є понад 400 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти коронавірусу. Крім того, країна співпрацює з механізмом COVAX, що забезпечує безкоштовне постачання вакцин.

"Якщо буде потрібно більше вакцин, ми зможемо замовити додаткові партії", – запевнив Кузін.

На сьогодні в Україні вже зафіксовано п'ять випадків нового субваріанту COVID-19 під назвою FLiRT. Три випадки виявили у Києві, один – у Житомирській області, і один летальний – в Івано-Франківській області.

Кузін зазначив, що новий субваріант поширюється швидше та ухиляється від імунної відповіді, тому можливі повторні зараження. В групі ризику – літні люди, ті, хто має хронічні хвороби, та невакциновані.

"Поки що немає даних, що новий штам викликає важкі ускладнення. Основний симптом – значне підвищення температури, яка важко збивається, але випадки частіше проходять без пневмонії", – сказав Кузін.

Він додав, що поки немає планів вводити нові обмежувальні заходи, оскільки країни, які раніше зіткнулися з хвилею FLiRT, не запроваджували нового карантину.

Рекомендації щодо профілактики залишаються незмінними: обмеження відвідування громадських місць, провітрювання приміщень, вакцинація та миття рук.

Джерело: pravda.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Covid-19Здоров'яСуспільство
Останні новини
Останні новини