15 жовтня - День втраченої дитини (молитва батьків)
Все для сімей
15.10.2021
15 жовтня в світі відзначається День втраченої дитини. В цей день говорять про дітей, які не з’явилися на світ внаслідок викидню, мертвонародження або померлих одразу після народження. За тих дітей, які не побачили цей світ (внаслідок смерті у лоні матері, викидню, мертвонародження) у церквах спільно та індивідуально моляться. Як пише Папа Франциск у «Amoris Laetitia»: «Наші близькі не зникли у темряві пустки: надія переконує нас, що вони — у добрих і сильних руках Бога».

Дитина, яка помирає в будь-який момент життя, навіть до свого народження, - це така сама людина, як і кожний із нас. Вона заслуговує на повагу, любов і пам’ять.а

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Перинатальні втрати щороку торкають мільйони сімей в цілому світі. За повідомленням МОЗ, в Україні одна вагітність з шести переривається часто з невідомих причин. За офіційними даними в Україні кожного року втрачається 21 000 дітей через викидні. Усім цим сім’ям часто бракує відповідної підтримки.

Метою усіх заходів, присвячених для вшанування цього дня, є збільшення суспільної обізнаності про перинатальні втрати та горе. Це не лише особливий день пам’яті, а й також через спільні зустрічі та молебні можливість підтримати та об’єднати тих, хто переживає важку втрату.

Джерело: risu.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімей
Останні новини
Останні новини