Аргентина встановила офіційне свято в День Реформації - День євангельських церков
27.04.2024
Аргентинський парламент одноголосно прийняв закон про офіційне визнання 31 жовтня як “Національного дня євангельських і протестантських церков”, підтримавши ініціативу визнати значення Реформації для культурного та духовного розвитку країни.

Аргентинський сенат затвердив ініціативу, що засновує “Національний день євангельських і протестантських церков”, яка пройшла з одностайною підтримкою під головуванням віце-президента Вікторії Вільярруель. Джерело: evangelicalfocus.com, Слово про Слово.

Це рішення стало відповіддю на пропозиції від різних народних депутатів, що представляють різні політичні партії та віросповідання. За словами Крістіана Хоофта, президента Християнського альянсу євангельських церков Республіки Аргентина (ACIERA), цей закон є визнанням важливості протестантської Реформації та її впливу на Аргентину, особливо з огляду на історичні події 31 жовтня 1517 року, коли Мартін Лютер започаткував Реформацію в Європі.

Хоофт наголосив на важливості свободи совісті та особистого тлумачення Біблії, які були ключовими ідеями Реформації, та їх впливі на західне суспільство. Він також висловив надію, що це визнання сприятиме міжрелігійному діалогу, різноманітності та плюралізму в Аргентині.

Згідно з даними 2019 року, близько 15,3% населення Аргентини ідентифікують себе як євангельські християни. Ці громади грають значну роль у духовному та соціальному житті країни, пропагуючи цінності, такі як солідарність, любов, справедливість, життя, свобода і мир.

Джерело:  Слово про Слово.

Останні новини
Останні новини