Депутати хочуть дозволити розлучатися з вагітною дружиною або при народженні малюка через дискримінацію
Загрози та виклики
27.05.2021
Депутати зареєстрували черговий антисімейний закон №5492 спрямований на руйнування сімей та приховали це під гарними лозунгами. Народні обранці пропонують ліквідувати у Сімейному кодексі норми, які забороняли розлучення з вагітною дружиною, а також у перший рік після народження дитини.

Не секрет, що час вагітності та перший рік після народження дитини є складним періодом для сімей, адже в цей час на подружжя навалюється великий тягар обов’язків і чоловіки мусять з одного боку забезпечувати родину, а з іншого боку підтримувати дружину і допомагати  у вихованні дитини.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Саме в цей час родина проходить непростий період, коли частина людей можуть приймати спонтанні рішення аби втекти від цього, хоча досвід показує, що у переважної більшості через рік по народженню дитини все унормовується і родина продовжує щасливо виховувати дитину. Саме тому творці Сімейного кодексу давним давно заклали в законодавство норму, яка була своєрідним запобіжником від спонтанних рішень та забороняла розлучатися з вагітною дружиною або ж в перший рік після народження малюка, аби вберегти багато сімей від необдуманих чи спонтанних рішень за які вони потім будуть жалкувати.   

Заборона розлучення під час вагітності - це дискримінація тих, хто хоче кинути дружину

Роздумуючи над даним законом дивує верх цинізму гендерного лобі, яке під різними благими ідеями активно просуває норми, що руйнують сім’ї.

Так, у законопроекті №5492 «Про внесення змін до статті 110 та 111 Сімейного кодексу України» депутати під приводом піклування про захист жінок від домашнього насильства пропонують ліквідувати у Сімейному кодексі норми, які забороняли розлучення з вагітною дружиною, а також у перший рік після народження дитини.

Свої «лицарські ідеї» народні обранці обгрунтовують такими дивними аргументами: 

«Розірвання шлюбу у період вагітності, або коли дитині ще не виповнилося одного року, часто має важливе значення у сім’ях, де відбувається домашнє насильство, оскільки розірвання шлюбу є першим кроком для припинення насильства та захисту від насильства у майбутньому.»

Здається, що це така «благородна ідея», але давайте вдумаємось в те, що роблять законодавці. Вони кажуть, що ми хочемо допомогти родинам де є насильство, а для цього дозволяємо всім родинам розлучатися під час вагітності.

Для чого депутати це роблять? Бо виявляється питання насильства це лише ширма, насправді депутати кажуть в пояснювальній записці, що їх дратує наступне: «так як шлюб передбачає вільну волю особи як на вступ у шлюб, так і на подальше перебування у шлюбі, то заборона на розлучення при вагітності це - є дискримінацією.» 

Тобто насправді головним аргументом є не боротьба з насильством, а бажання певних депутатів дозволити руйнування тисяч сімей під час вагітності, аби чоловіки, що не хочуть нести відповідальність за родину, отримали додатковий аргумент, аби кидати напризволяще вагітну дружину. 

Дивно? Депутати! Якщо ви хочете допомогти сім’ям, де є насильство, то чому не написати в законі, що дозволено розірвання шлюбу лише тим сім’ям, де є кримінальне провадження про насильство? 

Ні! А чому так? Бо ціль це не боротьба з насильством, а під цим приводом відкрити додаткові ворота для нової хвилі розлучень.

Нині в Україні і так уже понад 60% розлучень, а так ми провокуємо відкриття ящика пандори для руйнування молодих родин.

Втім, описуючи мету закону далі депутати уже й не приховують справжню ціль: «Метою даного законопроекту є усунення перешкод у реалізації права на розірвання шлюбу»

Не потрібно мати глибокі юридичні знання, щоб зрозуміти, що коли буде відмінена норма про заборону розлучень при вагітності та на першому році народження дитини, то 95% розлучень будуть не за ознакою насильства, а просто за бажанням багатьох чоловіків втекти від обов’язків чи навантаження. Це призведе до руйнування сотень тисяч молодих родин. 

Враховуючи зазначене сьогодні важливо не допустити подальшого руху та голосування нового антисімейного законопроекту №5492 «Про внесення змін до статті 110 та 111 Сімейного кодексу України». Адже депутати під приводом піклування про захист жінок від домашнього насильства пропонують ліквідувати у Сімейному кодексі норми, які забороняли розлучення з вагітною дружиною, а також у перший рік після народження дитини.

Закликаємо активно поширювати цю інформацію, аби більше людей дізналися про цей законопроект, просимо писати в соцмережах свою позицію щодо законопроекту 5492, а також звертатися до депутатів, аби вони не підтримували цей законопроект та відкликали свої підписи.

Список електроних адрес депутатів-мажоритарників.

Не допустим нову антисімейну ініціативу гендерного лобі!

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини